Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βίντεο σοκ! Ο 4χρονος Jihadi Junior ανατινάζει κατασκόπους (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο σοκ! Ο 4χρονος Jihadi Junior ανατινάζει κατασκόπους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανατριχιαστικά πλάνα που δείχουν ένα τετράχρονο αγόρι να ανατινάζει κατάσκοπους κάνουν τον γύρο του κόσμου. Στο τελευταίο βίντεο που είχε εμφανιστεί ο “Jihadi Junior” απειλούσε να σκοτώσει όλους τους άπιστους.

Ο Isa Dare, γιος του “Khadija Dare” από το νοτιοανατολικό Λονδίνο, πατά το κουμπί που πυροδοτεί τον εκρηκτικό μηχανισμό και ανατινάζει το αυτοκίνητο όπου βρίσκονται δεμένοι 3 κατάσκοποι. Το βίντεο στη συνέχεια τον δείχνει ως θριαμβευτή δίπλα στα απανθρακωμένα απομεινάρια του αυτοκινήτου, φωνάζοντας “Allahu Akbar”.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο τετράχρονος εμφανίζεται σε βίντεο προπαγάνδας των εξτρεμιστών από τότε που η μητέρα του τον πήγε πριν από 3 χρόνια στη Συρία. Ο παππούς του αποκάλυψε πως ο 4χρονος τον ικέτευε να τον σώσει λίγες ημέρες πριν αναγκαστεί να εμφανιστεί στο πρώτο βίντεο τον περασμένο μήνα.

“Θα σκοτώσουμε όλους τους άπιστους” αναγκάστηκε να πει ο μικρός Dare πριν δείξει τους κατάσκοπους που ανατίναξε ζωντανούς. Το βίντεο, που πιστεύεται ότι γυρίστηκε στο προπύργιο του ISIS στη Raqqa, ανέβηκε στο διαδίκτυο με τίτλο “They are the enemy so be aware of them”.

Οι άντρες ομολόγησαν ότι είναι κατάσκοποι και συνωμοτούσαν εναντίον των τζιχαντιστών. Στο βίντεο φαίνονται δεμένοι με χειροπέδες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και ο τρόμος αποτυπώνεται στο βλέμμα τους. Πριν πυροδοτηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός, δίπλα στον τετράχρονο στέκεται ανώτερος διοικητής του ISIS και απειλεί τον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron.

“Ποτέ δεν θα μας πολεμήσεις παρά μόνο πίσω από οχυρωμένα κάστρα ή τοίχους. Έχεις κάνει μόνο δύο πράγματα David Cameron. Έστειλες κατασκόπους στη Συρία και εξουσιοδώτησες τους άντρες σου να πατήσουν το κουμπί και να σκοτώσουν τα αδέρφια μας που ζούσαν στη Δύση. Οπότε σήμερα θα σκοτώσουμε τους κατασκόπους σου με τον ίδιο τρόπο που βοήθησαν να σκοτώσεις τα αδέρφια μας”, είναι το μήνυμα που έστειλε στον Βρετανό πρωθυπουργό. “Οπότε προετοίμασε τον στρατό σου και συγκέντρωσε τα έθνη σου όπως προετοιμάζουμε και εμείς τον στρατό μας”, τόνισε βάζοντας το χέρι του στο κεφάλι του 4χρονου αγοριού.

Ο τετράχρονος Dare υπέστη πλύση εγκεφάλου από φανατικούς τζιχαντιστές όταν η 24χρονη μητέρα του, που είχε δεσμούς με τον δολοφόνο του Lee Rigby, τον πήγε στην εμπόλεμη ζώνη. Ο παππούς του Henry Dare, 59, είπε ότι τον ικέτευε να τον σώσει λίγες ημέρες πριν εμφανιστεί στο βάρβαρο βίντεο.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο πατέρας του Isa έκανε απελπισμένες προσπάθειες να σώσει τον γιο του που πήρε η γυναίκα του στη Συρία. “Ενεργεί κάτω από την επιρροή των ανταρτών του ISIS. Είναι πολύ μικρός. Είναι προπαγάνδα. Τον χρησιμοποιούν απλά ως ασπίδα”, είχε πει χαρακτηριστικά, ενώ είχε καταγγείλει την περίεργη συμπεριφορά της συζύγου πριν φύγει για τη Συρία.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε