Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βίντεο σοκ από τις φυλακές της Βραζιλίας: Αποκεφαλισμοί, αίματα και πτώματα παντού

Βίντεο σοκ από τις φυλακές της Βραζιλίας: Αποκεφαλισμοί, αίματα και πτώματα παντού

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στη φυλακή Αλκασουίς, στη βορειοανατολική Βραζιλία. Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε κρατούμενους είναι σφοδρές ενώ στην μαύρη αγορά πωλείται ένα σοκαριστικό βίντεο μέσα από τις φυλακές. Κρατούμενοι σφάζουν ο ένας τον άλλον και ποζάρουν κρατώντας κομμένα κεφάλια και ξεριζωμένες καρδιές.

Το βίντεο κοστίζει 74 λίρες και οι εικόνες είναι ιδιαίτερα σκληρές… Πτώματα και αίματα παντού μέσα στο κελί.  

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Ένδειξη της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το ότι ο Χόμπινσον Φαρία, ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Ρίου Γκράντε ντου Νόρτσι, όπου βρίσκεται το σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο σφαγιάστηκαν 26 φυλακισμένοι το Σαββατοκύριακο, απηύθυνε έκκληση στον στρατό να στείλει δυνάμεις να επέμβουν.

«Ζήτησα από τον πρόεδρο Μισέλ Τέμερ να εξουσιοδοτήσει αμέσως, ακόμη και σήμερα, τις ένοπλες δυνάμεις, τον στρατό ξηράς και τους Πεζοναύτες, να περιπολούν στους δρόμους της Νατάλ», της πρωτεύουσας της Πολιτείας, είπε ο κυβερνήτης.


Την ίδα ώρα μέλη συμμοριών «επιτίθενται σε λεωφορεία, για να εκδικηθούν (σ.σ. την πολιτειακή κυβέρνηση) που αποφάσισε να τους χωρίσει» καθώς έγιναν μεταγωγές κρατουμένων σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, πρόσθεσε ο Φαρία.

Σήμερα (19-01-2017) δυο ομάδες δεκάδων κρατούμενων, ταμπουρωμένων πίσω από αυτοσχέδιες οχυρώσεις, σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων, πετούσαν η μια στην άλλη πέτρες και κάθε είδους αντικείμενα. Επίσης, μέλη των δύο ομάδων, ήταν πάνω στις στέγες των πτερύγων της φυλακής, όπου έχουν τοποθετηθεί λάβαρα των συμμοριών στις οποίες ανήκουν, και αντάλλαζαν ύβρεις και απειλές, διάφορα αντικείμενα φλεγόμενα ενώ κάποιοι κυκλοφορούσαν με ρόπαλα στα χέρια.

Άνδρες της αστυνομίας, που είχαν πάρει θέσεις στα τείχη του περίβολου, προχώρησαν στη χρήση βλημάτων με περίβλημα καουτσούκ καθώς και δακρυγόνων.

Χτισμένη πάνω σε έναν αμμόλοφο, με θέα στον ωκεανό, η φυλακή Αλκασουίς, στην οποία οι έγκλειστοι φθάνουν τους 1.200, έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «ελβετικό τυρί» λόγω των αναρίθμητων αποδράσεων φυλακισμένων που ανοίγουν τρύπες στο αμμώδες έδαφος.

Ο ανελέητος πόλεμος των συμμοριών για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στη Βραζιλία έχει ήδη, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσαήμερο του νέου έτους, στοιχίσει τη ζωή σε 140 ανθρώπους.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε