Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Βλέπει θετικά την κρίση η Α. Μέρκελ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Υπεραμύνθηκε του ευρώ η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα με κύριο στόχο να καθησυχάσει τους ηγέτες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως για την κρίση στην Ευρώπη.

Το ευρώ έκανε την Ευρώπη πιο δυνατή, δήλωσε η Μέρκελ αμέσως μετά την άφιξη της στην Κίνα. Σε ομιλία της στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών με θέμα τη νομισματική πολιτική, η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε επίσης «στη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα δύο τελευταία χρόνια».

Ζήτησε ακόμη από το Πεκίνο να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των γερμανικών επιχειρήσεων στην κινεζική αγορά, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως και οι γερμανικές αγορές είναι ανοικτές σε κινεζικές επιχειρήσεις.

Επίσης τόνισε πως η Κίνα μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ υπογράμμισε πως τα τεράστια ελλείμματα δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ευρώπης, αλλά και παγκόσμιο.

Η Αγκελα Μέρκελ κάλεσε τέλος το Πεκίνο να βελτιώσει την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα και αναφέρθηκε στα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία, σημειώνοντας πως πρέπει να ακουστεί η φωνή του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε