Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βλήματα όλμου από τη Γάζα σε ισραηλινό έδαφος, «απάντηση» στο θάνατο Παλαιστινίου

ΦΩΤΟ REUTERS

Τρεις Ταϊλανδοί εργάτες τραυματίστηκαν, δυο εκ των οποίων σοβαρά, όταν από τρία βλήματα όλμου εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Και οι τρεις πραγματοποιούσαν αγροτικές εργασίες στο κιμπούτς της Σαχάρ Χανεγκέβ. Άλλο ένα βλήμα ερρίφθη από τη Λωρίδα της Γάζας και έπεσε στην κοντινή πόλη Εσκόλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι ρίψεις βλημάτων ήταν η απάντηση στη δολοφονία από ισραηλινούς στρατιώτες ενός 24χρονου Παλαιστινίου σημείο ελέγχου στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, ο άνδρας βγήκε από ένα ταξί και έτρεχε προς το σημείο ελέγχου κρατώντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό και φωνάζοντας με απειλητικό τρόπο.

Ο Παλαιστίνιος αρνήθηκε να σταματήσει, όπως του ζητούσαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες, προτού τον πυροβολήσουν. Εκτός από τον εκρηκτικό μηχανισμό που κρατούσε, οι ισραηλινοί στρατιώτες “βρήκαν αργότερα και έναν δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό στο σώμα του”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αυτόπτες μάρτυρες από την άλλη υποστήριξαν ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά του Χάλντον Σαμούντι στο σημείο ελέγχου της αλ Χάμρα κοντά στη Ναμπλούς όταν αυτός άρχισε να τρέχει προς το μέρος τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε