Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βοήθεια από την Κίνα για την κρίση χρέους στην Ευρώπη

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έφτασε σήμερα στην Ιρλανδία, από όπου δήλωσε “Η Κίνα δεν πιστεύει ότι πρέπει να δυσφημίζεται η Ευρώπη, επειδή θεωρεί ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι προσωρινές”.

Τον Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Σάνον ο αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης Ίμον Γκίλμορ.

Λίγο πριν από την άφιξή του, ο Κινέζος αντιπρόεδρος είχε εκτιμήσει ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι “προσωρινά”.

“Η Κίνα δεν πιστεύει ότι πρέπει να δυσφημίζεται η Ευρώπη, επειδή θεωρεί ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι προσωρινές” ανέφερε ο Σι, σε συνέντευξή του στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Irish Times.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις και οι λαοί της Ευρώπης έχουν τη δυνατότητα, τη σοφία και τα μέσα να επιλύσουν το πρόβλημα του δημόσιου χρέους και να ξαναβρούν την ανάπτυξη” δήλωσε.

Ο αντιπρόεδρος της Κίνας σημείωσε ακόμη ότι η χώρα του συνεχίζει να υποστηρίζει με τον τρόπο της τις προσπάθειες της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ευρωπαϊκού χρέους.

“Έχουμε προσφέρει μία ειλικρινή βοήθεια στους Ευρωπαίους φίλους μας με μία αύξηση των αμοιβαίων επενδύσεων και την εμπορική συνεργασία μας” προσθέτει.

“Μία Ευρώπη ενωμένη, σταθερή και ευημερούσα θα αποτελέσει πολύτιμη συμβολή στην ισχυρή, ισορροπημένη και βιώσιμη παγκόσμια οικονομία” αναφέρει, υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας αποτελούν “μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες της κινεζικής διπλωματίας”.

Ο Σι ο οποίος είχε ταξιδεύσει στην Ιρλανδία το 2003, αυτή τη φορά πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη, που επικεντρώνεται στο εμπόριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε