Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Βόμβα έξω από σχολείο στη Β. Ιρλανδία – 3 παιδιά τραυματισμένα

Έκρηξη βόμβας σε κάδο απορριμμάτων στη Βόρεια Ιρλανδία τραυμάτισε ελαφρά τρία παιδιά, εν μέσω της αύξησης της βίας που αποδίδεται σε αυτονομιστές. (Video)

Η έκρηξη στο Λέργκαν, στην Κομητεία Αρμά, είχε συνέπεια να τραυματιστούν ελαφρά ένα παιδί δύο ετών και δύο 12χρονα παιδιά από θραύσματα, σύμφωνα με την αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας.Η επίθεση σημειώθηκε ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν κινητοποιηθεί για μια μεγάλη Προτεσταντική παρέλαση στο Λόντοντερι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βρετανικής επαρχίας.

Ο αρχιεπιθεωρητής Σαμ Κόρντνερ δήλωσε ότι η ενέργεια φαίνεται όχι είχε σχεδιαστεί με στόχο να σπεύσουν στο σημείο αστυνομικοί για να τραυματιστούν ή να σκοτωθούν και πρόσθεσε ότι είναι “θαύμα” ότι τα παιδιά δεν υπέστησαν σοβαρότερα τραύματα.H βόμβα είχε τοποθετηθεί κοντά σε σχολείο.

Ο τοπικός βουλευτής Τζον Ο’ Ντάουντ του κόμματος Sinn Fein δήλωσε ότι “αυτοί που τοποθέτησαν αυτό τον [εκρηκτικό] μηχανισμό καταμεσής μιας κατοικημένης περιοχής προφανώς δεν ενδιαφέρονται ποιον θα τραυματίσουν ή θα σκοτώσουν και δεν έχουν καμιά συναίσθηση της κοινωνικής ή της πολιτικής υπευθυνότητας”.

Κατά την διαδήλωση στο Λόντοντερι αναφέρθηκαν αρκετές συλλήψεις για διατάραξη της κοινής ειρήνης στην διάρκεια της παρέλασης των πιστών στο Βρετανικό στέμμα προτεσταντών, αλλά δεν σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια καθώς οι ρεπουμπλικάνοι που σχεδίαζαν αντιδιαδήλωση την ακύρωσαν.

Οργανώσεις που έχουν αποσκιρτήσει από τον IRA έχουν κατηγορηθεί για μια σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα και απόπειρες δολοφονίας εναντίον ενός ταγματάρχη, μιας αστυνομικίνας και ενός μέλους του πολιτικού προσωπικού της αστυνομίας τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν υπήρξε κανένας θάνατος, αλλά οι ενέργειες αυτές υπογράμμισαν τον κίνδυνο επανέναρξης της σύγκρουσης στη Βόρεια Ιρλανδία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε