Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βόμβα σε λεωφορείο σκόρπισε το θάνατο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

19 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν απο έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο στην Πεσαβάρ.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο στην περιοχή Γκουλμπέλα της Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

“Το λεωφορείο μετέφερε περίπου 40 ανθρώπους, οι περισσότεροι κυβερνητικοί υπάλληλοι, όταν σημειώθηκε μια μεγάλη έκρηξη”, είπε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος της αστυνομίας Μερά Καν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το λεωφορείο μετέβαινε από την Πεσαβάρ στην γειτονική πόλη Καρσάντα.

Στην Πεσαβάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χιμπέρ- Παχτούνκουα, έχουν σημειωθεί πολλές βομβιστικές επιθέσεις από τότε που ο πακιστανικός στρατός κλιμάκωσε τις επιχειρήσεις του κατά των ενόπλων οργανώσεων το 2007.

Η πόλη συνορεύει με την ημι-αυτόνομη περιοχή του Πακιστάν όπου κατοικεί η εθνική μειονότητα των Παστούν κατά μήκος της αφγανικής μεθορίου και όπου οι ισλαμιστές ένοπλοι έχουν βρει καταφύγιο παρά τις επιθέσεις του στρατού που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια.

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, η αλ Κάιντα και άλλες ένοπλες οργανώσεις που συνδέονται με αυτές δρουν στις περιοχές των φυλών και εξαπολύουν επιθέσεις με στόχο τις ΝΑΤΟϊκές και τις αφγανικές δυνάμεις.

Διαβάστε

Φορτηγό γεμάτο διαμελισμένα πτώματα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε