Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βόμβα στο αυτοκίνητο γνωστού δημοσιογράφου στο Πακιστάν

Βόμβα στο αυτοκίνητο γνωστού δημοσιογράφου στο Πακιστάν

Ο δημοσιογράφος είχε δεχτεία απειλές από τους Ταλιμπάν για τον τρόπο που κάλυψε το θέμα της Μαλάλα Γιουσουφζάι, της πακιστανής μαθήτριας που δέχθηκε επίθεση από τους αντάρτες τον προηγούμενο μήνα.

Μισό κιλό εκρηκτικής ύλης βρέθηκε κάτω από το αυτοκίνητο του Χάμιντ Μιρ, γνωστού δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Geo, την ώρα που αυτό ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του στο Ισλαμαμπάντ, όμως πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τη βόμβα.

«Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα μεταλλικό κουτί, ζύγιζε μισό κιλό και ήταν συνδεδεμένη με έναν πυροκροτητή», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ Μπάνι Άμιν.

«Μου είπαν πριν από μερικές ημέρες ότι το όνομά μου αναφέρθηκε σε μια επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών στην οποία εξαπολύονταν απειλές», επεσήμανε από την πλευρά του ο Μιρ.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Ρεχμάν Μαλίκ έχει προσφέρει αμοιβή 50 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 410.000 ευρώ) σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες για αυτή την απόπειρα δολοφονίας.

«Αν η βόμβα είχε εκραγεί, το αυτοκίνητο θα είχε γίνει κομμάτια», δήλωσε ο Μαλίκ, διαβεβαιώνοντας ότι η ασφάλεια του δημοσιογράφου έχει πλέον ενισχυθεί.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν είχαν απειλήσει να επιτεθούν εναντίον του Μιρ και άλλων δημοσιογράφων εξαιτίας του τρόπου που κάλυψαν την επίθεση εναντίον της Μαλάλα, η οποία υπερασπίζεται το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ταλιμπάν πήγαν να δολοφονήσουν την 14χρονη Πακιστανή που αγωνιζόταν κατά τους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε