Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Βομβαρδισμοί γύρω απο τη Δαμασκό και το αεροδρόμιο

Βομβαρδισμοί γύρω απο τη Δαμασκό και το αεροδρόμιο

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε σήμερα προάστιο της Δαμασκού του οποίου θέλει να επανακτήσει τον έλεγχο για να εγκαταστήσει αεροπορικές βάσεις, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Ο στρατός βομβάρδισε περιοχή γύρω από τη συνοικία Καφάρ Σουσέ, νότια της Δαμασκού και συγκρούστηκε με αντάρτες, σε μια προσπάθεια να ξαναπάρει τον έλεγχο της περιοχής”, διευκρίνισε η οργάνωση.

Από την πλευρά του το δίκτυο των ακτιβιστών της Γενικής Επιτροπής της Επανάστασης ανακοίνωσε πως τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβάρδισαν και την Ντούμα.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Συρίας και την διασχίζει η βασική οδική αρτηρία που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Τα στρατεύματα του καθεστώτος προσπαθούν να θέσουν υπό των έλεγχο τους τις περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο, το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του τις τελευταίες δύο ημέρες εξαιτίας των συγκρούσεων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι συγκρούσεις στο Χαλέπι και στην επαρχία Χομς όπου ο ΟΗΕ έχει καταγράψει περίπου 250.000 εκτοπισμένους, κάνοντας λόγο για μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Διαβάστε

Χαοτική η κατάσταση στη Συρία – Μεγάλη επιχείρηση του στρατού – Κομμένο το internet

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε