Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βομβιστική επίθεση κατά των υπηρεσιών πληροφοριών με 12 τραυματίες

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην πόλη Πάστο της Κολομβίας από την έκρηξη παγιδευμένου δέματος κοντά στην έδρα των υπηρεσιών πληροφοριών, ανακοίνωσαν οι αρχές που επιρρίπτουν την ευθύνη στις FARC.

Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται περαστικοί και μέλη των κολομβιανών υπηρεσιών πληροφοριών.
 
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ναρίνο Αντόνιο Ναβάρο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας βρίσκονται πίσω από την επίθεση, ενώ ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών Φελίπε Μουνιός δήλωσε από την πλευρά του ότι λίγη ώρα μετά την επίθεση μέλη της υπηρεσίας καταδίωξαν δύο άνδρες και μια γυναίκα που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον τόπο της επίθεσης με ένα ταξί και τους συνέλαβαν.
 
Η επίθεση εντάσσεται στην κλιμάκωση της βίας τις τελευταίες εβδομάδες που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τριάντα στρατιωτών και αστυνομικών από τις αρχές του Σεπτεμβρίου.
 
Οι FARC αριθμούν περί τις 8.000 μαχητές , σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις. Η οργάνωση παραμένει παρούσα στο ήμισυ περίπου του κολομβιανού εδάφους.
 
Η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος αρνείται κάθε διάλογο με την οργάνωση εάν δεν κηρύξει κατάπαυση του πυρός και δεν σταματήσει τις απαγωγές και τη στρατολόγηση ανηλίκων στις τάξεις της.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε