Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Βομβιστική επίθεση με 65 νεκρούς στο Μογκαντίσου

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Δεν έχει τέλος η βία στην πρωτεύουσα της Σομαλίας. Νέα επίθεση ισλαμιστών αλ Σαμπάαμπ σε κυβερνητικά κτίρια αφήνουν πίσω τους 65 νεκρούς.

Παγιδευμένο φορτηγό εξερράγη έξω από την πύλη κτιρίου όπου στεγάζονται τέσσερα υπουργεία, στην περιοχή Κ4 της σομαλικής πρωτεύουσας.

Σύννεφα καπνού κάλυψαν την περιοχή πάνω από το σημείο της επίθεσης, όπου είχαν συγκεντρωθεί μαθητές για να δώσουν εξετάσεις. Άμεσα προκλήθηκε πανικός, με την αστυνομία να προσπαθεί να απεγκλωβίσει μαθητές που είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια των κτιρίων.

Επικαλούμενο μέλος των σωστικών συνεργείων, το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για τουλάχιστον 65 νεκρούς. «Μεταφέραμε 65 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο.

Η περιοχή όπου έγινε η επίθεση βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνηση και των ειρηνευτικών δυνάμεων της Αφρικανικής Ένωσης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες αλ-Σαμπάαμπ.

“Ενας από τους μαχητές μας θυσιάστηκε για να σκοτώσει αξιωματούχους της μεταβατικής κυβέρνησης, στρατιώτες της Αφρικανικής Ενωσης και πληροφοριοδότες που βρίσκονταν στον περίβολο του κυβερνητικού κτιρίου μπροστά από το οποίο σημειώθηκε η επίθεση”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των ισλαμιστών ανταρτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε