Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Βομβιστική επίθεση σε μικρό λεωφορείο, 8 νεκροί στο Αφγανιστάν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι άμαχοι ήταν ξανά τα θύματα του τυφλού μίσους. Ένα μικρό λεωφορείο έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, με την ευθύνη να αποδίδεται στους Ταλιμπάν.

“Μια νάρκη που ενεργοποιήθηκε από απόσταση έπληξε ένα μικρό λεωφορείο στην περιοχή Παγμάν, γύρω στις 05:00 τοπική ώρα (03:30 ώρα Ελλάδος), προκαλώντας το θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην Καμπούλ, στρατηγός Αγιούμπ Σαλάνγκι.

Ο άνδρας που ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό συνελήφθη.

Τα θύματα είναι άνδρες που πήγαιναν στις δουλειές τους σε μια συνοικία συνήθως ήσυχη της δυτικής Καμπούλ.

Οι Ταλιμπάν εκδιώχθηκαν στα τέλη του 2001, από την εξουσία που κατείχαν από το 1996, μετά την υπό τις ΗΠΑ διεθνή εισβολή στο Αφγανιστάν. Εκτοτε πολεμούν την αφγανική κυβέρνηση και τους συμμάχους της του ΝΑΤΟ, πραγματοποιώντας κυρίως επιθέσεις αυτοκτονίας ή επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες.

Τα βίαια επεισόδια που έχουν σχέση με τη σύγκρουση είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο στις δυτικές και ανατολικές επαρχίες, που είναι τα σημαντικά προπύργια των Ταλιμπάν και των συμμάχων τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι αφγανικές και ξένες δυνάμεις ασφαλείας αποτελούν το στόχο των ανταρτών. Ωστόσο οι άμαχοι πληρώνουν το βαρύ φόρος αίματος στη σύγκρουση αυτή. Το 2011 τουλάχιστον 3.000 μεταξύ αυτών κατέληξαν από επιπλοκές του πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο βαρύτερος απολογισμός στα 11 χρόνια του πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχαία αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας επέστρεψαν στο Αφγανιστάν

Έδιωξαν δύο υπουργούς στο Αφγανιστάν εξαιτίας των αφύλαχτων συνόρων

Οι Ταλιμπάν σκότωσαν εργαζόμενους ξένων εταιρειών

Επίθεση σε τέμενος στο Αφγανιστάν – Νεκροί ιερωμένος και δικαστής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε