Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βομβιστική επίθεση στο Τελ Αβίβ με τις… ευλογίες της Χαμάς

Βομβιστική επίθεση στο Τελ Αβίβ με τις… ευλογίες της Χαμάς

Όλη νύχτα, οι Ισραηλινοί σφυροκοπούσαν τη Γάζα. Η «απάντηση» δεν ήρθε αυτή τη φορά με την εκτόξευση ενός πυραύλου, αλλά με βομβιστική επίθεση στην καρδιά του Ισραήλ. Οφθαλμός αντί οφθαλμού…

Πανηγυρισμοί ξέσπασαν στη Γάζα όταν τοπικοί ραδιοσταθμοί μετέδωσαν την είδηση για την έκρηξη στο Τελ Αβίβ, ενώ η Χαμάς… ευλόγησε επαίνεσε όποιον την πραγματοποίησε. “Η Χαμάς ευλογεί την επίθεση στο Τελ Αβίβ και την θεωρεί φυσική απάντηση στις ισραηλινές σφαγές … στη Γάζα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος προς το πρακτορείο Reuters.
«Οι παλαιστινιακές παρατάξεις θα προσφύγουμε σε όλα τα μέσα για να προστατεύσουμε τους παλαιστίνιους αμάχους μας, καθώς δεν υπάρχει κάποια παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση», δήλωσε ο Αμπού Ζούχρι.

Η βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε το πρωί της Τέταρτης την ισραηλινή πρωτεύουσα, σε λεωφορείο που κινούνταν σε δρόμο που εκτείνεται κατά μήκος του επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, προκάλεσε τον τραυματισμό 10 ανθρώπων. Οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πίσω από την επίθεση στο λεωφορείο δε βρίσκεται κάποιος καμικάζι αυτοκτονίας. Αμέσως, η ισραηλινή αστυνομία μίλησε για τρομοκρατική επίθεση και έχει αρχίσει ανθρωποκυνηγητό να βρει εκείνον που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Τα ισραηλινα ΜΜΕ μίλησαν ήδη για μια σύλληψη.

“Μια βόμβα εξερράγη σε λεωφορείο στο κεντρικό Τελ Αβίβ. Ήταν μια τρομοκρατική επίθεση. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες φέρουν μόνον ελαφρά τραύματα”, δήλωσε ο Οφίρ Γκέντελμαν, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η τηλεόραση έδειξε εικόνες ενός λεωφορείου γεμάτου καπνό με σπασμένα τζάμια.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά την όγδοη ημέρα μιας ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, την οποία εξαπέλυσε το Ισραήλ λέγοντας πως θέλει να εμποδίσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του εδάφους του από τον παλαιστινιακό αυτό θύλακα.

Η τελευταία φορά που η εμπορική πρωτεύουσα του Ισραήλ είχε πληγεί από σοβαρή έκρηξη βόμβας ήταν τον Απρίλιο του 2006, όταν ένας παλαιστίνιος καμικάζι είχε σκοτώσει 11 ανθρώπους σε ένα πάγκο με σάντουιτς κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της παλιάς πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νύχτα-εφιάλτης στη Γάζα – «Χτυπούν» δημοσιογράφους και άμαχους

“Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός”

Το κλάμα του τούρκου υπουργού μπροστά στους τραυματίες Παλαιστινίους

Η απορία ενός 6χρονου Παλαιστίνιου: Μαμά, πότε θα πεθάνουμε;

Ισραηλινές ρουκέτες στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Γάζα

Έφτασε στο Τελ Αβίβ η Χίλαρι Κλίντον

Οι ΗΠΑ μπλόκαραν διακήρυξη του Συμβουλίου Ασφαλείας που καταδίκαζε τη βία στη Γάζα

Το Ισραήλ καλεί τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – Νεκροί άλλοι 5

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε