Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Γελάει ο κόσμος για την βόμβα υδρογόνου! Έκαναν μοντάζ με πύραυλο του 2014

Βόρεια Κορέα: Γελάει ο κόσμος για την βόμβα υδρογόνου! Έκαναν μοντάζ με πύραυλο του 2014

Πριν από λίγες ημέρες όλος ο πλανήτης αισθάνθηκε δέος και τρόμο με την είδηση ότι η Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Όμως είναι έτσι τελικά τα πράγματα; Οι ειδικοί λένε τώρα όχι. Ειδικά μετά την απόφαση της Βόρειας Κορέας να δώσει στην δημοσιότητα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

Η Βόρεια Κορέα έδωσε στην δημοσιότητα λοιπόν βίντεο που δείχνει την εκτόξευση από υποβρύχιο ενός βαλλιστικού πυραύλου μέσω του οποίου λέει η χώρα του Κιμ Γιόνγκ Ουν ότι μπορεί να εκτοξεύσει πυρηνική κεφαλή. Αλλά ειδικοί λένε ότι το βίντεο είναι προϊόν μοντάζ.

Το βίντεο φυσικά προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση και υποστήριζαν ότι ήταν από δοκιμή που έγινε τον Δεκέμβριο. Όμως, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μiddlebury James Martin Centre for Nonproliferation Studies (CNS), η δοκιμή ήταν πλήρης αποτυχία!

Οι αναλυτές λένε ότι δυο καρέ του βίντεο δείχνουν ότι ο πύραυλος τυλίχθηκε στις φλόγες αμέσως μετά την εκτόξευσή του και άρχισε να γίνεται κομμάτια. Μάλιστα για να καλύψουν την αποτυχία, έκαναν μοντάζ και στο βίντεο έβαλαν πλάνα από εκτόξευση πυραύλου Σκούντ που έγινε το 2014!

Ειδικοί στα πυρηνικά αμφισβητούν επίσης την ικανότητα της Πιονγιάνγκ να κάνει δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

ΠΗΓΗ: dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε