Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον αρχηγό του στρατού!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Καιρό είχε να απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Κιμ Γιονγκ Ουν με μια εκτέλεση κορυφαίου αξιωματούχου. Και να που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έχει ξεχάσει την… αγαπημένου του “ασχολία”: τις εκτελέσεις αξιωματούχων της Πιονγιάνγκ.

Τελευταίο θύμα του ο αρχηγός του στρατού, Ριν γιονγκ-γκιλ, τον οποίο έδωσε εντολή να εκτελεστεί κατηγορώντας τον για διαφθορά και αντιπατριωτικές πράξεις. Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας, ο Ρι κατηγορήθηκε για διαφθορά κι άλλα εγκλήματα που έκαναν… έξαλλο τον Βορειοκορεάτη ηγέτη και έδωσε εντολή να εκτελεστεί.

Πιστεύεται ότι η εκτέλεση του αρχηγού του στρατού της Βόρειας Κορέας έγινε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σχεδόν τον ίδιο καιρό με την εκτόξευση δορυφόρου από την Πιογνγιάνγκ.

«Ο Ρι Γιονγκ-γκιλ ήταν γνωστός για την πίστη του στις αξίες και φαίνεται ότι ο Βορράς βρήκε τις πράξεις για να δικαιολογήσει την εκτέλεση» ανέφερε το Yonhap, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος. «Αυτό δείχνει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι νευρικός σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις. Δείχνει επίσης ότι η αυτοκρατορία του τρόμου συνεχίζεται», πρόσθεσε πηγή.

Η εκτέλεση του αρχηγού του στρατού της Βόρειας Κορέας δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί αλλά από το 2014 υπήρχαν πολλές αναφορές πως είχε αρχίσει να μην έχει την εύνοια του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ο Ρι ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2013 και εμφανιζόταν ως ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κιμ για αρκετούς μήνες. Ήταν μάλιστα από εκείνους που βρίσκονταν πάντα στις «αυθόρμητες» φωτογραφίες του Κιμ. Αλλά τον τελευταίο καιρό ήταν απών και κυρίως απουσίαζε από τις εικόνες μετά την τελευταία εκτόξευση δορυφόρου. Ως αντικαταστάτης του εμφανίζεται ο Ρι Μγιονγκ-σου.

Πηγή: ibtimes.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε