Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βουλευτής και πέντε πολίτες σκοτώθηκαν από επίθεση καμικάζι

Βουλευτής και πέντε πολίτες σκοτώθηκαν από επίθεση καμικάζι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.01.2013 | 17:34

 Ένας βομβιστής-καμικάζι σκότωσε ένα σουνίτη βουλευτή, σωματοφύλακές του και πολίτες στην δυτική επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ.

Η επίθεση εναντίον του Αϊφάν Σάαντουν αλ Εσάουι, μέλους της πολιτικής παράταξης Ιρακίγια, που συμμετέχει στην κυβέρνηση, σημειώθηκε εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων καθώς σουνίτες διαδηλώνουν καθημερινά στην Άνμπαρ εναντίον του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι.

Πηγές των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν ότι πέραν του Εσάουι σκοτώθηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι. Η επίθεση με στόχο τον Εσάουι έγινε ενώ ο πολιτικός επιθεωρούσε ένα οδικό έργο λίγο έξω από την πόλη Φαλούτζα. Σύμφωνα με τον Σοχάιμπ Χάκι, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή, τρεις σωματοφύλακές του και δύο πολίτες σκοτώθηκαν επίσης στην επίθεση.

Ο Σαντούν Ουμπάιντ, υπαρχηγός των δυνάμεων της αστυνομίας στην Άνμπαρ, είπε ότι ο βομβιστής-καμικάζι παρίστανε τον εργάτη στο έργο. "Ένας από τους εργάτες σε σημείο όπου γίνονταν έργα κινήθηκε προς εκείνον, (το θύμα) νόμιζε ότι ήθελε κάτι, ο εργάτης τον αγκάλιασε, είπε 'Αλλάχου Άκμπαρ' και κατόπιν ανατινάχθηκε", είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας. Ο πολιτικός έγινε στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, "διότι ηγείτο της μάχης εναντίον της αλ Κάιντα. Για αυτό θα τον στοχοθετούσαν", σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό της αστυνομίας.

Η επίθεση αυτή ενδέχεται να επιδεινώσει την τρέχουσα πολιτική κρίση ανάμεσα στο Ιρακίγια, ένα κόμμα στο οποίο κυριαρχούν οι σουνίτες, και τον σιίτη Μάλικι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ
   Διαδώστε αυτό το άρθρο