Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βουλγαρία: 51χρονος αυτοπυρπολήθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Βουλγαρία: 51χρονος αυτοπυρπολήθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Πιρογκόφ” της Βουλγαρίας, ένας άνδρας 51 ετών, άγνωστων λοιπών στοιχείων, που αυτοπυρπολήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Χάρη στην άμεση αντίδραση των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς, η φωτιά σβήστηκε σχετικά γρήγορα, με συνέπεια τα εγκαύματα να περιοριστούν περίπου στο 25% του σώματός του. Η ζωή του είναι σε κίνδυνο, εξαιτίας των εγκαυμάτων αλλά και των τοξικών αερίων που εισέπνευσε, ανακοίνωσαν οι θεράποντες ιατροί.

Πρόκειται για την τέταρτη περίπτωση αυτοπυρπόλησης στη Βουλγαρία από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, υπενθύμισαν η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR) και άλλα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό, το οποίο έγινε αμέσως πρώτη είδηση.

Όπως τονίζουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, και οι τρεις άνδρες που επέλεξαν την δραματική πράξη της αυτοπυρπόλησης ως έσχατο τρόπο να εκφράσουν την αγανάκτηση και την απόγνωσή τους από τη φτώχεια και την εξαθλίωση στη χώρα στο Βελίκο Τάρνοβο, τη Βάρνα και το Ράντνεβο, απεβίωσαν, παρά τις προσπάθειες των ιατρών να σώσουν τη ζωή τους. Προς το παρόν παραμένει άγνωστη η αιτία που ώθησε τον 51χρονο να αυτοπυρποληθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος από τον θάνατο διαδηλωτή που αυτοπυρπολήθηκε στη Βουλγαρία

 

Απελπίστηκε και… αυτοπυρπολήθηκε γιατί έχασε το επίδομα ανεργίας!

 

Κατέληξε Θιβετιανός που αυτοπυρπολήθηκε – Σοκαριστικά στοιχεία ανάλογων περιπτώσεων

 

Αυτοπυρπολήθηκε 4ος Θιβετιανός μέσα σε μία εβδομάδα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε