Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βουλγαρία: Δεν φεύγουν από τους δρόμους οι διαδηλωτές παρά την παραίτηση της κυβέρνησης!

Βουλγαρία: Δεν φεύγουν από τους δρόμους οι διαδηλωτές παρά την παραίτηση της κυβέρνησης!

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις παρά την παραίτηση της κυβέρνησης, δηλώνουν οι διοργανωτές των μαζικών διαδηλώσεων, στη Βουλγαρία, κατά των υπέρογκων αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και των γενικότερων αντιλαϊκών, όπως τονίζουν, μέτρων και της σκληρής λιτότητας.

Παρά την παραίτηση της βουλγαρικής κυβέρνησης, την οποία ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, ενώπιον του βουλγαρικού κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, οι διοργανωτές των διαδηλώσεων στις πόλεις Σόφια, Βράτσα, Ντόμπριτς, Κιούστεντιλ και Πάζαρτζικ δήλωσαν στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Ο Γιάνκο Πέτροφ, ένας εκ των διοργανωτών των διαδηλώσεων στη Σόφια, δήλωσε ότι η πτώση της κυβέρνησης δεν λύνει τα προβλήματα των πολιτών, γι’ αυτό και, όπως είπε, οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν έως την Κυριακή, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και απόψε συγκεντρώσεις δυσαρεστημένων πολιτών. “Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους” τόνισε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι διαδηλωτές θα ζητήσουν τη σύγκληση μιας Μεγάλης Εθνικής Συνέλευσης, που θα τροποποιήσει το βουλγαρικό Σύνταγμα, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής στους πολίτες, σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης.


“Εάν τα κόμματα ταχθούν κατά της συμμετοχής των πολιτών, αυτό σημαίνει πως δεν έχουν καμιά θέση στη Βουλγαρία” υπογράμμισε ο κ. Πετρόφ.

Από την πλευρά της, η Αικατερίνα Ντιμίτροβα, που συντονίζει τις διαδηλώσεις στη Βράτσα, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές τάσσονται κατά της πολιτικής ελίτ, που κυβερνά τη χώρα εδώ και 23 χρόνια.

Κατά την άποψή της, υπάρχουν αρκετοί νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι στη Βουλγαρία, οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση του κράτους.

“Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Μπόικο Μπορίσοφ ήταν ο χειρότερος ή χειρότερος από κάποιον άλλον. Συνέχισε απλώς αυτό που γίνεται εδώ και 23 χρόνια. Θέλουμε να σταματήσει αυτό. Θέλουμε όλοι όσοι έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση” είπε χαρακτηριστικά η κ. Ντιμίτροβα.

Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων είναι σε επαφή μεταξύ τους προκειμένου να συντονίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Δεκτή έγινε από τον υπό παραίτηση πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ η παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας
 

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας

Πυροβόλησαν “νονό” της Βουλγαρίας

Πολύ ξύλο σε ραντεβού οπαδών στη Βουλγαρία (VIDEO)

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε