Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βουλγαρία: “Η οικονομία είναι η βασική μας προτεραιότητα”

Βουλγαρία: “Η οικονομία είναι η βασική μας προτεραιότητα”

Αυτό τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ σε ομιλία του στη Βουλή.

«Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων είναι στρατηγική προτεραιότητα για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και της κοινωνίας μας, όπως και για την εξασφάλιση συνθηκών δυναμικής ανάπτυξης της Βουλγαρίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικονομίας της γνώσης».

Ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους ευχαρίστησε τις πολιτικές δυνάμεις για το πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, το οποίο έδωσε το στίγμα στις διαβουλεύσεις με θέμα τους κύριους άξονες χάραξης της στρατηγικής της Σόφιας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής “Ευρώπη 2020”.

Ο κ. Πλέβνελιεφ συζήτησε με τις ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων τις κύριες προτεραιότητες και τα κύρια προβλήματα της Βουλγαρίας.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος αναφέρθηκε στην προγραμματισμένη ίδρυση ειδικού Εθνικού πάρκου HIGH TECH(προηγμένης τεχνολογίας) στη Σόφια που θα ενθαρρύνει τη νεανική επιχειρηματικότητα, μέσω της υποστήριξης των νέων να ιδρύουν εταιρίες πληροφορικής.

Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Πλέβνελιεφ στήριξε με σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταλείψει το σχέδιο κατασκευής του δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου της Βουλγαρίας «Μπέλενε», το οποίο δεν διαθέτει αποδεδειγμένη οικονομική αποδοτικότητα, αφού το κόστος της οικοδόμησης του είναι υπερβολικά υψηλό.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ προτού εκλεγεί στο αξίωμα το περασμένο φθινόπωρο, υπογράμμισε την ανάγκη η Βουλγαρία να δώσει έμφαση στα μέτρα και στα προγράμματα εξοικονόμησης της ενέργειας «επειδή τώρα είμαστε πρωταθλητές της Ευρώπης σε κατασπατάληση ενέργειας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι πλουσιότεροι και οι φτωχότεροι εργαζόμενοι στην Ευρώπη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε