Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Βουλγαρία: Στον εισαγγελέα οι συμφωνίες για το φυσικό αέριο με τη Ρωσία

Βουλγαρία: Στον εισαγγελέα οι συμφωνίες για το φυσικό αέριο με τη Ρωσία

Η βουλγαρική κυβέρνηση έστειλε στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα τα συμβόλαια παράδοσης ρωσικού φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, που είχε υπογράψει με τη Ρωσία η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας, μετά την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου.

Ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι τα συμβόλαια θα σταλούν στους εισαγγελείς και ότι περιμένει κυρώσεις εναντίον αυτών που τα υπέγραψαν.

Η αύξηση κατά 25% της τιμής του φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, η οποία οφείλεται σύμφωνα με την κυβέρνηση στι μη ευνοϊκές συμφωνίες που υπέγραψε ο προηγούμενος κυβερνητικός συνασπισμός υπό τους Σοσιαλιστές το 2006, έχει προκαλέσει αύξηση στους λαγαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και της θέρμανσης. Ειδικά το χειμώνα, οι Βούλγαροι δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος των μισθών και των συντάξεων στην πληρωμή των λογαριασμών αυτών.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, Τράιτσο Τράικοφ, η προηγούμενη κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις της Μόσχας για αλλαγή των μέχρι τότε ευνοϊκών συμβολαίων για τη Βουλγαρία, η οποία προμηθεύεται σχεδόν όλο της το φυσικό αέριο από τη Μόσχα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε