Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

«Βουλιάζει» η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις και κάνει άνοιγμα στην Τουρκία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η δημοτικότητα του συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ ακολουθεί ελεύθερη πτώση και η Γερμανίδα καγκελάριος αποφάσισε να στραφεί στην τουρκική κοινότητα της Γερμανίας, αναζητώντας σωσίβιο στις ψήφους των μεταναστών.

Δεν είναι μόνο οι πρόσφατες δηλώσεις της πως θα προτείνει στην Τουρκία εναλλακτική, προνομιακή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αντί της πλήρους ένταξής της, είναι και η απόφασή της να επισκεφτεί τη γειτονική χώρα στις 29 και 30 Μαρτίου προκειμένου να έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Με τον Τούρκο πρωθυπουργός θα συζητήσουν την ενσωμάτωση των Γερμανών μεταναστών, τουρκική καταγωγής, ενώ στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Η στροφή και το «άνοιγμα» Μέρκελ προς την Τουρκία έρχεται τη στιγμή έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές και ενώ ο συνασπισμός της κεντροδεξιάς δέχεται σφοδρές επικρίσεις και οι δημοσκοπήσεις δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία στις τάξεις του κυβερνητικού συνασπισμού. 

Ένας απο τους λόγους της πτώσης που παρατηρείται στη δημοτικότητα της Άγκελα Μέρκελ και της κυβέρνησή της είναι και οι χειρισμοί στο ζήτημα της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα. Το Βερολίνο εμμένει στη βοήθεια, υπό όρους και με εμπλοκή του ΔΝΤ, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ε.Ε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε