Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 11 Αθήνα Αναλυτικά

Βουλιάζει παραδομένη στην κρίση η Ευρώπη - Η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα Πορτογαλίας, Ελλάδας, Ιρλανδίας

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.01.2011 | 20:21
Πρώτη δημοσίευση: 10.01.2011 | 16:29

- Φήμες για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής
- Οργιάζουν οι κερδοσκοπικές πιέσεις στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας - "Φιλί ζωής" από την ΕΚΤ
- Ατελείωτο γαιτανάκι φημών και διαψεύσεων για την διάσωση της Πορτογαλίας
- Αποδεικνύονται ''μικροί'' οι ευρωπαίοι ηγέτες

Παρά τις προσπάθειες τα χαμόγελα στις φωτογραφίες των κορυφαίων της Ευρώπης σε μνημόσυνο παραπέμπουν.Το ευρώ με ξεθυμασμένη πια δυναμική βουτάει καθημερινά σε αρνητικά ρεκόρ και η κρίση χρέους με την βοήθεια των κερδοσκόπων, γονατίζει διαδοχικά χώρες της ευρωζώνης που μοιάζουν πια ως λάφυρα στην τροπαιοθήκη μεσαιωνικού κατακτητή.
 
Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμετρώνται με την ιστορία και αποδεικνύονται από μέτριοι εως ολίγιστοι, όπως αποδεικνύεται από τα εως τώρα αποτελέσματα της διαχείρισης τους στην πρωτοφανή οικονομική κρίση.Ακόμα συζητούν διαφωνούν και ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο για την έκδοση ευρωομολόγου και για την διεύρυνση του μηχανισμού βοήθειας λειτουργώντας έτσι ως αφέτες για την κερδοσκοπική κούρσα που κορυφώνεται κατά του ευρώ.
 
Σύμμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο το City of Brussels πηγαίνουμε ''ολοταχώς'' προς έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες με βασικό θέμα συζήτησης τις κεροδοσκοπικές πιέσεις προς τις χώρες της ευρωπαίκής περιφέριεας, κυρίως προς την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς και το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου.
 
Τα επιτόκια δανεισμού στην περιφέρεια ιδίως της ευρωζώνης ''πετάνε'' ανεξέλεγκτα και η Πορτογαλία με ή χωρίς διαψεύσεις μοιάζει να περνάει το κατώφλι του μηχανισμού βοήθειας, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και ποιός ξέρει ποιά χώρα ακολουθεί.
 
Και ενώ άλλοι επιβεβαιώνουν και άλλοι διαψεύδουν τις επαφές και τις πιέσεις προς την Πορτογαλία, λες και πρόκειται για ανήθικες εξωσυζυγικές σχέσεις παντρεμένων, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αγοράζει, χωρίς να το δηλώνει επίσημα, πορτογαλικά ομόλογα μήπως και αποθαρύνει κάπως τους κερδοσκόπους λειτουργώντας και ως ανάχωμα από τυχόν επίθεση στην Ισπανία.

Εκτός από τα πορτογαλικά ομόλογα, χρηματιστής αποκάλυψε ότι η ΕΚΤ φαίνεται να αγοράζει επίσης ελληνικά και ιρλανδικά ομόλογα. Πηγές της ΕΕ δήλωσαν ότι η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη προβεί σε αγορές ισπανικών ομολόγων.

Από τον περασμένο Μάιο, όταν ξεκίνησε τις παρεμβάσεις της με στόχο να σταθεροποιήσει την αγορά, η ΕΚΤ έχει αγοράσει ομόλογα ύψους 74 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η αγορά ομολόγων ύψους 113 εκατομμυρίων ευρώ, την περασμένη εβδομάδα, ήταν η μικρότερη από τον Οκτώβριο.
 
Μετά από όλα αυτά φαίνεται απολύτως φυσιολογικό στη χώρα μας τα spraeds βρίσκονται γύρω από τις χίλιες μονάδες βάσης και ο γενικός δείκτης τιμών συο χρηματιστήριο να μοιάζει ''παντρεμένος'' με την πτώση που σήμερα στις 14.49 έφτανε το -1,79%.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook