Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Βουλιάζουν” περιοχές της Αυστραλίας – Ζημιές και σε σπίτια ομογενών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 125 χρόνων. Χιλιάδες σπίτια εκκενώθηκαν εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες.

Εφιαλτικές στιγμές ζουν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτώριας, των δυο μεγαλύτερων πληθυσμιακά πολιτειών της Αυστραλίας λόγω εκτεταμένων πλημμυρών.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι χωριών και κωμοπόλεων έχουν εκκενώσει στα σπίτια τους και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς οι σφοδρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόκειται για μια από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 125 ετών που έχουν πλήξει τις δυο πολιτείες.

Σε κάποιες περιοχές έχουν επέμβει και δυνάμεις του στρατού για να βοηθήσουν τα ειδικά συνεργεία και τους εθελοντές να τοποθετήσουν σάκους με άμμο προκειμένου να προστατεύσουν χωριά και κωμοπόλεις από την ανερχόμενη επικίνδυνα στάθμη των υδάτων.

Ομογενείς που ζουν στις περιοχές Γουάγκα-Γουάγκα και βόρεια του Σέπαρτον δεν κινδυνεύουν αλλά έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και γύρω τους τα πάντα τα έχει καλύψει το νερό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παραδοσιακά, ο Φεβρουάριος και Μάρτιος είναι οι πιο «στεγνοί» μήνες του χρόνου γι’ αυτό και τα φαινόμενα αυτά είναι πρωτοφανή.

“Η ποσότητα της βροχής είναι άνευ προηγουμένου, το ίδιο και η διάρκεια των βροχοπτώσεων”, τόνισε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Μιουρέι Κιρ.

Το φράγμα Ουαραγκάμπα του Σίδνεϊ, ένας από τους μεγαλύτερους ταμιευτήρες στον κόσμο, γέμισε νερό για πρώτη φορά μετά 14 χρόνια. Και το φράγμα Κότερ στην Καμπέρα είναι πλήρες, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και εκατό χρόνια.

Διαβάστε

Ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τις ΗΠΑ – 27 νεκροί – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε