Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Βουτιά” του Μόντι στην τέταρτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση

“Βουτιά” του Μόντι στην τέταρτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Η συμμαχία των κεντρώων κομμάτων, της οποίας ηγείται ο Μάριο Μόντι, βρίσκεται στην τέταρτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ένα μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία, ο Μόντι φαίνεται ότι δεν βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των ψηφοφόρων, βάσει της δημοσκόπησης του ινστιτούτου Tecne για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Sky Italia.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι προηγείται κατά πολύ με 35,3% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι “Λαός της Ελευθερίας” έρχεται στη δεύτερη θέση με 19,5% ακολουθούμενο από το “Κίνημα Πέντε Αστέρια” του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο που μάχεται κατά της διαφθοράς και υπέρ των περιβαλλοντικών θεμάτων.

Τα κόμματα που στηρίζουν τον Μόντι συγκέντρωσαν μόλις το 12% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Πολιτικοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι ο Μόντι θα μπορούσε να συνεργαστεί με το Δημοκρατικό Κόμμα, σε περίπτωση που αποτύχει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία και στα δύο σώματα της Βουλής και να γίνει υπουργός Οικονομικών σε έναν τέτοιο συνασπισμό.

Στη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου μετά την ανακοίνωση από τον πρώην καθηγητή Οικονομικών Μόντι της πρόθεσής του να ηγηθεί ενός κεντρώου συνασπισμού, απάντησαν 600 ερωτηθέντες και το περιθώριο σφάλματος ήταν 4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιταλία: “Δεν θα φιμώσω κανέναν”, απαντά στον Μόντι ο επικεφαλής του κεντροαριστερού PD Μπερσάνι

Ούτε Μόντι ούτε Μπερλουσκόνι – Τι “ψηφίζουν” οι Ιταλοί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε