Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βραβεία Emmy: Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Βραβεία Emmy: Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Ο ηθοποιός Τζον Χαμ κέρδισε στο Λος Άντζελες το βραβείο Emmy Α΄ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως μυστηριώδης και γοητευτικός Ντον Ντρέιπερ στη δραματική σειρά “Mad Men”.

Είναι η όγδοη φορά που ο 44χρονος Αμερικανός ηθοποιός ήταν υποψήφιος για τον συγκεκριμένο ρόλο και η τελευταία ευκαιρία του να κερδίσει το βραβείο με το “Mad Men”, καθώς η σειρά ολοκληρώθηκε φέτος το καλοκαίρι ύστερα από επτά πετυχημένες σεζόν.


 
Η Βαϊόλα Ντέιβις κέρδισε το βραβείο Emmy Α΄γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στη δραματική σειρά “Το Πώς να την Γλυτώσεις με Φόνο (How to Get Away with Murder) και είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που τιμάται με αυτή τη διάκριση στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης.

“Το μόνο πράγμα που χωρίζει τις έγχρωμες γυναίκες από οποιονδήποτε άλλον είναι οι ευκαιρίες (…) Δεν μπορούν να κερδίσουν ένα βραβείο Emmy για ρόλους που απλά δεν υπάρχουν”, δήλωσε η Βαϊόλα Ντέιβις παραλαμβάνοντας το βραβείο της. Η 50χρονη ηθοποιός υποδύεται τον ρόλο μιας καθηγήτριας Νομικής και δικηγόρου.

Το “Game of Thrones” ή Παιχνίδι του Στέμματος, η αμερικανική δραματική σειρά φαντασίας του δικτύου ΗΒΟ, βραβεύτηκε ως η καλύτερη δραματική σειρά χθες βράδυ στη φαντασμαγορική 67η τελετή απονομής των βραβείων Emmy, των πιο σημαντικών της αμερικανικής τηλεόρασης.

Το “Παιχνίδι του Στέμματος” που δείχνει το μεγαλείο αλλά και τη διαφθορά της εξουσίας, τη μεγάλη σύγκρουση, τον πόλεμο επικράτησης, με την παρουσία πολλών χαρακτήρων, ιπποτών, αρχόντων και ανθρώπων του λαού, ήταν τέσσερις φορές υποψήφιο κατά το παρελθόν σε αυτή την κατηγορία, ωστόσο χθες κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο επικρατώντας άλλων σειρών της ίδιας κατηγορίας όπως “Ο Πύργος του Ντάουντον”, “House of Cards”, “Tο πορτοκαλί είναι το νέο μαύρο”, “Mad Men”.

Η πολιτική κωμωδία “Veep” βραβεύτηκε ως η καλύτερη κωμική σειρά, το βραβείο δίνεται για πρώτη φορά για την παραγωγή αυτή του δικτύου HBO. Ωστόσο η σειρά είχε ήδη λάβει πολλά βραβεία από το 2012 που άρχισε να προβάλλεται. Η πρωταγωνίστρια Τζούλια Λούις-Ντρέιφους τιμήθηκε χθες για τέταρτη συνεχή φορά για το ρόλο της αντιπροέδρου που ανέρχεται στην προεδρία.

Η σειρά “Transparent”, που αναφέρεται σε έναν πατέρα τρανσέξουαλ, κέρδισε δύο βραβεία Emmy: καλύτερης σκηνοθεσίας για τη δημιουργό και παραγωγό του Τζιλ Σόλογουεϊ, η οποία εμπνεύστηκε τη σειρά από τον πατέρα της, και καλύτερου ηθοποιού σε κωμωδία για τον Τζέφρι Τάμπορ.

Ο Τάμπορ αφιέρωσε το βραβείο του στην “κοινότητα των διαφυλικών για την υπομονή της, το θάρρος της”.

Με το “Transparent”, είναι η πρώτη φορά που η Amazon κερδίζει βραβείο Emmy και μια σειρά που προβάλλεται στο διαδίκτυο κερδίζει ένα από τα σημαντικότερα βραβεία, κάτι που δείχνει τη στροφή όσον αφορά την κατανάλωση της τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια.

Η μίνι σειρά “Olive Kitteridge” που αναφέρεται σε ένα ζευγάρι που καταρρέει, ακολουθεί το “Game of Thrones” σε αριθμό βραβείων κατά την 67η τελετή απονομής: οκτώ βραβεία μεταξύ των οποίων ένα για την πρωταγωνίστρια Φράνσις ΜακΝτόρμαντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε