Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Βράζει” όλη η Κύπρος – Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία

“Βράζει” όλη η Κύπρος – Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία

Σε «καμίνι» θα μετατραπεί τις επόμενες μέρες η Κύπρος, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα φθάσει στους 40 βαθμούς και στα ψηλότερα ορεινά τους 30.

Το κύμα καύσωνα θα συνεχισθεί μέχρι και την Τρίτη, με τον υδράργυρο να αγγίζει στο εσωτερικό ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Πρόκειται για θερμοκρασίες πέντε με επτά βαθμούς πάνω από την κανονική για την εποχή. Η δυσφορία, που προκαλείται επιτείνεται και από τα ψηλά επίπεδα υγρασίας, ιδιαίτερα στα παράλια.

Λόγω του καύσωνα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας συστήνει στους εργοδότες και εργαζόμενους, ιδιαίτερα σε όσους απασχολούνται σε υπαίθριες εργασίες, να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για αποφυγή ή μείωση της έκθεσης στη θερμότητα. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι βαριές εργασίες πρέπει να εκτελούνται κατά τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας με συχνά, μικρά διαλείμματα και ανάπαυση σε σκιερό μέρος και εναλλαγή των εργαζομένων στην εργασία.

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και οι Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, σε ανακοίνωσή τους, καλούν τις ομάδες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις υψηλές θερμοκρασίες και στον ήλιο, να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνουν, ότι πρέπει να αποφεύγουν τη συχνή έκθεση στον ήλιο καθώς και την άσκοπη διακίνηση και τη βαριά σωματική άσκηση, τα οινοπνευματώδη ποτά και τις βαριές τροφές, όπως λιπαρά, σοκολάτες και καρυκεύματα και να λαμβάνουν αρκετές ποσότητες νερού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε