Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

«Βράζουν» οι ΗΠΑ από καύσωνα και υγρασία – 13 ήδη οι νεκροί!

Κύμα καύσωνα σαρώνει τις ανατολικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι στο Τέννεσι και το Μισισιπί έχουν χάσει τη ζωή τους, σε κατάσταση συναγερμού οι υγειονομικές αρχές.

Η υγρασία που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και η θερμοκρασία που φτάνει στους 100 βαθμούς Φάρεναϊτ (σχεδόν 37 βαθμοί Κελσίου) κάνουν ανυπόφορη την κατάσταση στις πολιτείες από το Τέξας μέχρι τη Νέα Υόρκη. Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές 18 πολιτειών, που καλούν τους πολίτες τους να αποφεύγουν τις άσκοπες εξόδους και να πίνουν πολλά υγρά.

«Καυτές» οι μέρες και στην πρωτεύουσα, Ουάσινγκτον, όπου επί 45 συνεχόμενες μέρες, το θερμόμετρο φτάνει στους 33 βαθμούς Κελσίου (90 Φάρεναϊτ), ενώ πέρυσι κάτι ανάλογο είχε συμβεί μόνο 22 μέρες. Ανάλογο το σκηνικό στο Τέννεσι, το Μισισιπί, τη Βιρτζίνια και το Ρίτσμοντ.

Από το κύμα του καύσωνα δεν υπάρχουν, όμως, μόνο ανθρώπινες απώλειες. Ένα σκυλί της αστυνομίας δεν άντεξε, ενώ επτά κουταβάκια πέθαναν καθώς το αεροπλάνο που τα μετέφερε από το Σικάγο, είχε καθυστέρηση στην Τούλσα της Οκλαχόμα. Λόγω των καταιγίδων στην πόλη των ανέμων, η πτήση καθυστέρησε κατά μια ώρα. Παρά τη βροχή, όμως, η θερμοκρασία ήταν 30 βαθμοί Κελσίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε