Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βρετανία: Δικαστική εντολή για να αποκαλυφθεί ποιος διέταξε τις υποκλοπές

ΦΩΤΟ REUTERS

Πολλά έχουν ακουστεί, πολλά έχουν γραφτεί, ένα πράγμα δεν ξέρει κάνεις ακόμη: ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του σκανδάλου των υποκλοπών που συντάραξε την αυτοκρατορία Μέρντοχ και τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ που βρίσκεται ήδη στη φυλακή γιατί υπέκλεπτε τηλεφωνικά μηνύματα για λογαριασμό ενός δημοσιογράφου της News of the World διατάχθηκε να αποκαλύψει το όνομα του ανθρώπου που του ζήτησε να κάνει τις υποκλοπές.

Το αίτημα του δικαστηρίου του Λονδίνου θα ρίξει περισσότερο φως στην έκταση του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών στην εφημερίδα και θα αυξήσει την πίεση στην εταιρεία News International, θυγατρικής της News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοκ στη Βρετανία.

Ο Γκλεν Μάλκερ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης το 2007 μαζί με τον πρώην ανακτορικό συντάκτη της εφημερίδας Κλάιβ Γκούντμαν για την υποκλοπή τηλεφωνικών μηνυμάτων εργαζόμενων στο παλάτι και άλλων πέντε προσωπικοτήτων.

Οι δικηγόροι του Βρετανού ηθοποιού Στιβ Κούγκαν, που πιστεύει ότι ήταν θύμα των υποκλοπών και έχει μηνύσει τη News of the World, δήλωσαν ότι το δικαστήριο δεν επέτρεψε στον Μάλκερ να ασκήσει έφεση εναντίον μίας απόφασης σύμφωνα με την οποία πρέπει να αποκαλύψει ποιος του έδωσε την εντολή να προχωρήσει στις υποκλοπές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Τζον Κέλι ο Μάλκερ θα πρέπει να απαντήσει εγγράφως στο δικαστήριο μέχρι το τέλος Αυγούστου. Το έγγραφο αυτό θα δημοσιοποιηθεί.

“Θα πρέπει να πει ποιος ακριβώς από την News of the World του ζήτησε να υποκλέψει τα τηλεφωνικά μηνύματα των ατόμων που αναφέρονται και σε ποιον στην εφημερίδα έδινε τις πληροφορίες”, δήλωσε ο Κέλι.

Μετά την καταδίκη του Μάλκερ και του Γκούντμαν το 2007 η εταιρεία News International επέμενε ότι η υποκλοπή τηλεφωνικών μηνυμάτων περιοριζόταν σε έναν μόνο δημοσιογράφο. Όμως πριν από μερικούς μήνες, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι είχε ενδείξεις ότι η πρακτική αυτή ήταν πιο διαδεδομένη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νέα έρευνα για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθώος για τις υποκλοπές ο πρώην της Σκ.Γιάρντ – Ερευνα όμως για βοηθό του

Συνέλαβαν και τον πρώην αρχισυντάκτη της News of the World

Ο Μέρντοκ είπε ψέματα στην Βουλή;

Οι δημοσιογράφοι, οι ντετέκτιβ και οι υποκλοπές

Ενήμερος για τις δωροδοκίες αστυνομικών ο πρώην διευθυντής της News of the World

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε