Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Βρετανία: Δύο νεκροί από τροχαίο λόγω κακοκαιρίας

Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε τροχαίο στην Κορνουάλη της Βρετανίας.

 

Το τροχαίο έγινε από τους πάγους και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες συνεχίζουν να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο αλλά και στις αεροπορικές συγκοινωνίες σε όλη τη Βρετανία.
 
Λεωφορείο που μετέφερε 48 επιβάτες ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε. Η τοπική αστυνομία αποδίδει το δυστύχημα στους ιδιαίτερα ολισθηρούς δρόμους, αφού στην περιοχή της Κορνουάλης η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.
 
Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε τα περιπολικά μπορούσαν να πλησιάσουν το σημείο του δυστυχήματος εξαιτίας του πάγου και έτσι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα.
 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της αστυνομίας, σήμερα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Βρετανίας δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι, παρά το γεγονός ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για παγετό σχεδόν σε όλη τη χώρα. Εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών από το πρωί σήμερα σημειώνονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις στις πτήσεις από τα αεροδρόμιο του Χίθροου και του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και από αυτά της Σκωτίας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε