Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία: Η βασίλισσα στο υπουργικό συμβούλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία

Βρετανία: Η βασίλισσα στο υπουργικό συμβούλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα γίνει η πρώτη μονάρχης μετά τη βικτωριανή εποχή που θα παραστεί σε υπουργικό συμβούλιο, ως “παρατηρητής” αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η 86χρονη μονάρχης θα παρακολουθήσει τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που διαρκέσει 90 λεπτά την Τρίτη ενώ οι υπουργοί θα της προσφέρουν ένα δώρο για τη συμπλήρωση φέτος 60 χρόνων στο θρόνο. Η παρουσία της στο υπουργικό συμβούλιο είχε προγραμματιστεί “πολύ καιρό πριν”.
   
Η βασίλισσα, η οποία ως αρχηγός του κράτους δέχεται κατά παράδοση σε εβδομαδιαία ακρόαση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τον πρωθυπουργό, παρίσταται σε πολλές τελετές σύμφωνα με το πρωτόκολλο, πάντως δεν έχει ανάμιξη στην πολιτική καθημερινότητα.

Την Τρίτη αναμένεται να καθίσει δίπλα στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Στο πλαίσιο των εορτασμών για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο η βασίλισσα επισκέφθηκε πρόσφατα την Τράπεζα της Αγγλίας και την Τρίτη θα επισκεφθεί επίσης το υπουργείο Εξωτερικών.

Η βασίλισσα Βικτωρία, η οποία βασίλευσε από το 1837 έως το 1901, ήταν η τελευταία μονάρχης που παρέστη σε υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία.

Διαβάστε ειδήσεις απο κάθε γωνιά του πλανήτη στην κατηγορία του Newsit ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε