Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βρετανία – Μέι: Απαντάει στους επικριτές της και “ξηλώνει” υπουργούς – Ποιοι παραμένουν στην κυβέρνηση

Βρετανία – Μέι: Απαντάει στους επικριτές της και “ξηλώνει” υπουργούς – Ποιοι παραμένουν στην κυβέρνηση

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι οι Συντηρητικοί είναι το μοναδικό κόμμα που είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση ικανή να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit, μετά τις εκλογές στις οποίες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν αυτοδυναμία. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν και τα βασικά στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης που θα παραμείνουν και στη νέα.

Βαλλόμενη επειδή προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές και μετά έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, η Μέι είπε ότι θα συνεχίσει το κυβερνητικό έργο της και θα ορίσει σύντομα νέο υπουργικό συμβούλιο. Πρόσθεσε ότι ενδεχόμενες αλλαγές στο προσωπικό επιτελείο της θα γίνουν κάποια άλλη ημέρα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην κριτική που της ασκείται για τον τρόπο διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας της.

“Ενώ θα αναλογίζομαι τα αποτελέσματα, θα σκεφτώ τι χρειάζεται να κάνουμε στο μέλλον για να ωθήσουμε το κόμμα προς τα εμπρός. Αυτό που πιστεύω ότι είναι σημαντικό στις διαπραγματεύσεις για το Brexit (…) είναι να έχουμε τη σιγουριά μιας κυβέρνησης που μπορεί να προωθήσει ένα σχέδιο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις”, πρόσθεσε.

“Δεδομένου ότι είμαστε το κόμμα που κέρδισε τις περισσότερες έδρες και τις περισσότερες ψήφους, είμαστε το μοναδικό κόμμα που είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση”, κατέληξε η Μέι.

Πάντως, να σημειωθεί ότι παραμένουν στις θέσεις τους οι υπουργοί Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, Άμυνας Μάικλ Φάλον και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε