Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βρετανία: Πυροβόλησαν γυναίκα σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση – Έπιασαν και 16χρονο! [vids]

Βρετανία: Πυροβόλησαν γυναίκα σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση – Έπιασαν και 16χρονο! [vids]

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Λονδίνο και το Κεντ λίγες ώρες μετά τη σύλληψη, κοντά στο γραφείο της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, ενός άνδρα οπλισμένου με μαχαίρια. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν μια γυναίκα και συνέλαβαν τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους κι ένα αγόρι 16 ετών.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν ως ύποπτοι παραγγελίας, προετοιμασίας και εκτέλεσης τρομοκρατικών ενεργειών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιάρντ, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συλλήψεις δεν συνδέονται με εκείνη στο Ουάιτχολ, νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης (27.04.2017).

Ο άνδρας που συνελήφθη να έχει στην κατοχή του τσάντα γεμάτη μαχαίρια - Φωτογραφία EPA

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε σπίτι στη συνοικία Willesden του βόρειου Λονδίνου έγινε στις 19:00 (τοπική ώρα) και video που έχουν ανέβει στο YouTube δείχνουν τη στιγμή των πυροβολισμών από επίλεκτα μέλη της μητροπολιτικής αστυνομίας εισβάλουν σε ένα σπίτι.

Πυροβόλησαν μια γυναίκα στα 20 της, η οποία νοσηλεύεται φρουρούμενη σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Στο ίδιο σπίτι συνελήφθη και ένα 16χρονο αγόρι, ενώ σε άλλο κοντά συνελήφθη ένας 20χρονος άνδρας. Στο Κεντ, η αστυνομία συνέλαβε και μια γυναίκα 43 ετών.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε τα ονόματα των πέντε, οι οποίοι βρίσκονταν, όπως είπε, υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής ως μέρος μιάς συνεχιζόμενης επιχείρησης των υπηρεσιών πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε