Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βρετανία: Τα θύματα κακοποίησης θα ζητήσουν από τον Πάπα δίκες

Tα θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων από καθολικούς ιερείς στη Βρετανία ζήτησαν να ανοίξει δικαστική διαδικασία με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα στη Βρετανία.

Η Μάργκαρετ Κένεντι , ιδρύτρια της οργάνωσης MACSAS (Ατομα που υπέστησαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από ιερείς και άλλα μέλη της εκκλησίας) δήλωσε ότι ο Ποντίφικας θα γίνει δεκτός στη Βρετανία με το σεβασμό που αρμόζει όμως τα θύματα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων από εκπροσώπους της εκκλησίας δεν έτυχαν και εξακολουθούν να μην τυγχάνουν σεβασμού.Πολλά από τα θύματα , δήλωσε η κ. Κένεντι σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, ζούν με το φόβο, την ντροπή και την αγανάκτηση για την ατιμωρησία των δραστών. “Δεν θέλουμε πιά λόγια από το Βατικανό, θέλουμε πράξεις”, τόνισε.

Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε είναι η διενέργεια σε βάθος δικαστικής έρευνας και η με κάθε τρόπο υποστήριξη των θυμάτων, που συχνά αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται ως παρίες.

Σημειώνεται ότι ο Πάπας αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βρετανία από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου και α επισκεφθεί εκτός του Λονδίνου, τη Γλασκώβη, το Εδιμβούργοκαι το Μπέρμινγχαμ.

Σύμφωνα με την κ. Κένεντι, θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων από ιερείς στη Βρετανία παραθέτουν τις φρικτές εμπειρίες τους σε ένα βιβλίο που πρόκειται να παραδώσουν στην Ποντίφικα, ενώ η προσπάθειες της ίδιας να συναντηθεί ο Πάπας με μέλη της οργάνωσής της δεν έχουν μέχρι στιγμής ανταπόκριση.

Πάντως πληροφορίες της καθολικής εκκλησίας στη Βρετανία αναφέρουν ότι ο Παπας ενδέχεται να έχει συνάντηση με δέκα θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων από ιερωμένους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε