Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βρετανία: Τέσσερα άτομα κατηγορούνται για τρομοκρατία

REUTERS
REUTERS

Η κατηγορία της τρομοκρατίας απαγγέλθηκε σήμερα σε τέσσερα άτομα, τα οποία είχε συλλάβει η βρετανική αστυνομία στις αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις άνδρες, κάτοικοι Λονδίνου, κατηγορούνται για την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών και μια γυναίκα για την κατοχή εγγράφου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τρομοκράτη. Και οι τέσσερις θα προσαχθούν εντός της ημέρας ενώπιον δικαστηρίου.

Οι τρεις άνδρες είναι οι Ρίτσαρντ Νταρτ, 29 ετών, Ιμράν Μαχμούντ, 21 ετών και Ζαχαντίρ Αλόμ, 26 ετών και η γυναίκα είναι η 22χρονη Ρουξάνα Μπέγκουμ.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται ότι μετέβησαν στο Πακιστάν για να εκπαιδευτούν στην τρομοκρατία και στο εξωτερικό για να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι βρετανικές αρχές έχουν επιστρατεύσει για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων συνολικά 40.000 άνδρες και ένα μεγάλο αριθμό μυστικών πρακτόρων.

Η τρομοκρατική απειλή στη Βρετανία θεωρείται τώρα “ουσιαστική”, χαρακτηρισμός που αντιστοιχεί στο επίπεδο 3 της πεντάβαθμης κλίμακας συναγερμού για τρομοκρατικό χτύπημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε