Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βρετανία προς υπηκόους της: Να φύγετε από τη Λιβύη – Εξηγήσεις ζητά η Τρίπολη

Βρετανία προς υπηκόους της: Να φύγετε από τη Λιβύη  – Εξηγήσεις ζητά η Τρίπολη

Το Λονδίνο κάνει λόγο περί “συγκεκριμένης και άμεσης απειλής για τους δυτικούς” πολίτες στη Βεγγάζη και καλεί τους Βρετανούς υπηκόους να την εγκαταλείψουν.

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι ενήμερη για μια «συγκεκριμένη και άμεση» απειλή προς τους υπηκόους δυτικών χωρών στην πόλη Βεγγάζη της Λιβύης και κάλεσε τους Βρετανούς πολίτες να απομακρυνθούν από αυτή.

«Είμαστε πλέον ενήμεροι σχετικά με μια συγκεκριμένη και άμεση απειλή προς τους Δυτικούς στη Βεγγάζη και καλούμε όλους τους Βρετανούς υπηκόους, οι οποίοι παραμένουν εκεί παρά τις προτροπές μας, να φύγουν αμέσως», ανέφερε το Φόρεϊν Όφις σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση της απειλής αυτής.

Αντίδραση απο Τρίπολη

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Αμπντάλα Μασούντ εκτίμησε σήμερα ότι τίποτε δεν δικαιολογεί τη βρετανική προειδοποίηση για μια «συγκεκριμένη και άμεση απειλή» εναντίον των Δυτικών στη Βεγγάζη.

«Τίποτε δεν δικαιολογεί αυτή την αντίδραση. Εγείρονται ερωτηματικά από την ανακοίνωση» του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ο Μασούντ στο Γαλλικό Πρακτορείο εκφράζοντας την «έκπληξή» του για το «ιδιαίτερα σκληρό» ύφος που χρησιμοποίησε το Λονδίνο.

«Είμαστε πλέον ενήμεροι σχετικά με μια συγκεκριμένη και άμεση απειλή προς τους Δυτικούς στη Βεγγάζη και καλούμε όλους τους Βρετανούς υπηκόους, οι οποίοι παραμένουν εκεί παρά τις προτροπές μας, να φύγουν αμέσως», ανέφερε νωρίτερα το Φόρεϊν Όφις σε ανακοίνωσή του.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας στη Βεγγάζη και αυτό εδώ και πολλούς μήνες. Όμως δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που μπορούν να δικαιολογήσουν αυτή την αντίδραση του Λονδίνου», αντέτεινε ο λίβυος αξιωματούχος.

Παράλληλα χαρακτήρισε «παράξενη» την ανακοίνωση του Λονδίνου επισημαίνοντας ότι οι λιβυκές αρχές θα ζητήσουν εξηγήσεις.

Διαβάστε

ΑΟΖ: Γιατί η Λιβύη πάει κόντρα στην Ελλάδα;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε