Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρετανοί αστυνομικοί κατηγορούνται για βίαιη συμπεριφορά κατά υπόπτου

ΦΩΤΟ REUTERS

Τέσσερα άτομα διώκονται για βίαιη συμπεριφορά κατά μουσουλμάνου, που είχε συλληφθεί το 2003 ως ύποπτος για τρομοκρατία.

Ο Μπαμπάρ Άχμαντ, 36 ετών σήμερα, παρουσίασε τραύματα στο πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια και τα πόδια μετά τη σύλληψή του στο νότιο Λονδίνο το Δεκέμβριο του 2003. Οι δικαστικές αρχές είχαν εκτιμήσει το 2004 ότι δεν υπήρχαν αρκετές αποδείξεις για να ασκηθούν διώξεις.

Ένα χρόνο, μετά όμως,όταν δικαστήριο της Βρετανίας ζήτησε από την αστυνομία του Λονδίνου να του δώσει αποζημίωση ύψους 60.000 λιρών (73.000 ευρώ), οι δικηγόροι του Άχμαντ ζήτησαν από την εισαγγελία να επανεξετάσει την υπόθεσή του.

«Το συμπέρασμά μας είναι ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις και ότι είναι σύμφωνο με το δημόσιο συμφέρον να κατηγορηθούν τέσσερις από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του Άχμαντ για τον τραυματισμό του» δήλωσε ο Σάιμον Κλέμενς, της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος (CPS), υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για σοβαρές παραβιάσεις.

Οι αστυνομικοί Νάιτζελ Κόλεϊ, Τζον Ντόνοχιου, Ρόντρικ Τζέιμς-Μπόουεν και Μαρκ Τζόουνς θα κληθούν να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου του Γουέστμινστερ στις 22 Σεπτεμβρίου. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να τεθούν σε διαθεσιμότητα από τη Σκότλαντ Γιαρντ.

Ο Άχμαντ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε βρετανική φυλακή και αναμένει την εκδοσή του στις ΗΠΑ. Κατηγορείται από την Ουάσινγκτον ότι μάζευε από το 1998 έως το 2003 μέσω διαδικτύου χρήματα για να υποστηρίξει την τρομοκρατία στην Τσετσενία και το Αφγανιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε