Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βρετανός μυστικός πράκτορας βρέθηκε νεκρός

Στέλεχος της MI6 βρέθηκε νεκρό σε διαμέρισμα στο Λονδίνο· η αστυνομία διεξάγει έρευνα

Ένας άνδρας ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας MI6 βρέθηκε δολοφονημένος σε διαμέρισμα κοντά στο αρχηγείο της, ανέφεραν εγχώρια ΜΜΕ χθες Τετάρτη.
 
Η αστυνομία ανέφερε ότι η σορός του άνδρα, περίπου 30 ετών, βρέθηκε σε διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο κτιρίου στην περιοχή Πίμλικο στο Λονδίνο το απόγευμα της Δευτέρας.
 
Το θύμα, που σύμφωνα με Βρετανικά ΜΜΕ ονομαζόταν Γκάρετ Γουίλιαμς, δεν είχε εμφανιστεί επί αρκετές ημέρες και αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμά του όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή του. Χθες Τετάρτη έγινε νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.
 
Κατά τα Βρετανικά μέσα εργαζόταν στην MI6, η οποία ασχολείται με θέματα διεθνούς κατασκοπείας.
 
“Πρόκειται για ζήτημα της αστυνομίας. Είναι επί μακρόν πολιτική της κυβέρνησης να μην επιβεβαιώνει ούτε να διαψεύδει κάθε τι που σχετίζεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
 
Η έρευνα γίνεται από την υπηρεσία δίωξης ανθρωποκτονιών και σοβαρών εγκλημάτων της αστυνομίας–κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι οι αρχές δε θεωρούν πως ο θάνατος του Γουίλιαμς σχετίζεται με κάποια υπόθεση κατασκοπείας ή τρομοκρατίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε