Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρετανός παρουσιαστής βοήθησε στην αυτοκτονία του εραστής του

Ο βρετανός παρουσιαστής Ρέι Γκόσλινγκ
Ο βρετανός παρουσιαστής Ρέι Γκόσλινγκ
Η βρετανική αστυνομία θα ερευνήσει την υπόθεση ενός παρουσιαστή του BBC, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έβαλε τέλος στη ζωή….

 

ενός πρώην εραστή του που πέθαινε από AIDS, βάζοντας ξανά φωτιά στην συζήτηση για τη νομική και ηθική πλευρά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.
 
Ο Ρέι Γκόσλινγκ, 70 ετών, βετεράνος παρουσιαστής της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, δήλωσε ότι έπνιξε τον φίλο του στο νοσοκομείο με ένα μαξιλάρι, τηρώντας τη συμφωνία που το ζευγάρι είχε κάνει για την περίπτωση που ο πόνος γινόταν ανυπόφορος.
 
“Είχαμε κάνει αυτή τη συμφωνία. Εάν τα πράγματα έφταναν σ’ αυτό το σημείο, θα έβαζα τέλος στη ζωή του. Και αυτό έκανα”, δήλωσε στο BBC. “Οι γιατροί είχαν πει ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε περισσότερο και εκείνος βασανιζόταν από αφόρητους, αφόρητους πόνους. Έπιασα το μαξιλάρι και το κράτησα στο πρόσωπό του μέχρι που πέθανε”.
 
Η αστυνομία δήλωσε ότι πληροφορήθηκε την υπόθεση από τις ίδιες τις δηλώσεις του Γκόσλινγκ και ότι συνεργάζεται με το BBC για τη διενέργεια έρευνας.
Ο ίδιος ο Γκόσλινγκ πάντως δήλωσε ότι δεν μετανιώνει γι’ αυτό που έκανε και ότι εάν ο φίλος του τον “βλέπει από ψηλά θα είναι περήφανος”. “Υπάρχουν φορές που πρέπει να φανείς γενναίος και να πεις… στα κομμάτια ο νόμος”, συμπλήρωσε ο βρετανός παρουσιαστής.
 
Παρά τις επανειλημμένες προσφυγές στα δικαστήρια, η υποβοηθούμενη αυτοκτονία παραμένει παράνομη στη Βρετανία και επισύρει ποινή κάθειρξης μέχρι και 14 ετών. Δεκάδες βρετανοί άρρωστοι σε καταληκτικό στάδιο έχουν μεταβεί σε κλινική στην Ελβετία, όπου η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη και οι συγγενείς του ασθενούς που τον βοηθούν να θέσει τέλος στη ζωή του δεν διώκονται.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε