Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βρετανός χάκερ προειδοποιεί με νέες κυβερνό-επιθέσεις!

REUTERS
REUTERS
Νέες κυβερνοεπιθέσεις σε αντίποινα για τον αποκλεισμό του ιστότοπου WikiLeaks είναι πιθανές στο πλαίσιο ενός πολέμου για την προστασία της ελευθερίας του Διαδικτύου, δήλωσε ο εκπρόσωπος μίας από τις ομάδες των χάκερς που “επιτέθηκαν” χθες και σήμερα διαδικτυακά σε εταιρείες.

“Η ‘Anonymous’ χτύπησε κυρίως εναντίον εταιρειών που αποφάσισαν για οποιονδήποτε λόγο να διακόψουν τη σχέση τους με το WikiLeaks. Ορισμένοι από τους στόχους είναι το Amazon, η Master Card, η Visa, η PayPal”, δήλωσε στο BBC 4 εκπρόσωπος της ομάδας των χάκερς που αυτοαποκαλείται “Coldblood”.
 
Η ομάδα των χάκερς “Anonymous” εξαπέλυσε χθες ευρείας κλίμακας κυβερνοεπίθεση εναντίον ιστοσελίδων εταιρειών που απέκλεισαν από τις υπηρεσίες τους τον ιστότοπο WikiLeaks.
 
Ο νεαρός χάκερ, είχε βρετανική προφορά, δήλωσε ότι είναι 22 ετών και μηχανικός software.
 
“Προβλέπω ότι αυτό θα εξελιχθεί σε πόλεμο, αλλά όχι στον δικό σας συμβατικό πόλεμο. Αυτός είναι ένας πόλεμος δεδομένων. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το Ιντερνετ ελεύθερο και ανοιχτό σε όλους, όπως πάντα ήταν το Ιντερνετ”, δήλωσε ο Coldblood.
 
“Είναι δύσκολο να έρθουμε σε επαφή με κάποιον από το WikiLeaks. Το μόνο πρόσωπο με το οποίο μπορούσε κανείς επικοινωνήσει ήταν ο Τζούλιαν (Ασάνζ), αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμος”, είπε.
 
Η ιστοσελίδα της σουηδικής κυβέρνησης δέχθηκε επίσης επίθεση σήμερα από χάκερς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aftonbladet. Η διεύθυνση δεν ήταν προσβάσιμη επί αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ εκπρόσωπος της σουηδικής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση επιβεβαιώσει ότι η ιστοσελίδα έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.
 
Η ιστοσελίδα της Σάρα Πέιλιν έγινε επίσης στόχος επίθεσης χάκερς. Η υπερ-συντηρητική του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ “έχει αίμα στα χέρια του”.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε