Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Βρέθηκε αγνούμενος μετά από 5 χρόνια – Περπατούσε ξυπόλυτος στη ζούγκλα του Αμαζονίου! [pics]

Βρέθηκε αγνούμενος μετά από 5 χρόνια – Περπατούσε ξυπόλυτος στη ζούγκλα του Αμαζονίου! [pics]

Απίστευτα τυχερός ο Anton Pilipa που εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Βανκούβερ του Καναδά το 2012.

Ο 39χρονος Anton Pilipa εντοπίστηκε 6.500 μίλια μακριά να περπατά ξυπόλυτος στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Βρέθηκε χωρίς χρήματα ή στοιχεία που να αποδεικνύουν την ταυτότητά του και αποκάλυψε ότι επέζησε ψάχνοντας στα σκουπίδια για φαγητό και ρούχα και χάρη στην καλοσύνη των ξένων.

Η οικογένεια του 39χρονου δήλωσε ότι είχε χάσει κάθε ελπίδα μέχρι που έλαβε το τηλεφώνημα των αρχών πριν από τα Χριστούγεννα. Τους ενημέρωσαν ότι ο άνθρωπός τους βρέθηκε στη Βραζιλία, με τον αδερφό του Stefan να δηλώνει σοκαρισμένος από την κατάσταση του αδερφού του.

Ο Anton Pilipa περπάτησε σε 2 ηπείρους ξυπόλυτος από τότε που εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Βανκούβερ το 2012. Οι δικοί του άνθρωποι τον έψαχαν απεγνωσμένα όλα αυτά τα χρόνια και είχαν χάσει κάθε ελπίδα. Ήταν μια αστυνομικός που εντόπισε τον Pilipa και αρχικά τον πέρασε για ζητιάνο καθώς ήταν ξυπόλυτος και φορούσε βρώμικα ρούχα. Δεν είχε πάνω του διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά του.

Με τη βοήθεια πολλών διεθνών οργανισμών και πρεσβειών κατάφεραν να βρουν την οικογένειά του και να τον στείλουν στους δικούς του ανθρώπους. “Έμεινα έκπληκτος” δήλωσε ο αδερφός του Stefan. “Είπα στον εαυτό μου ότι ήταν νεκρός. Επειδή μόνο με αυτό μπορούσα να εξηγήσω την ανεξήγητη απουσία του. Αλλά στην καρδιά μου δεν πίστευα ότι είχε πεθάνει. Ήμουν σοκαρισμένος. Έχω εντυπωσιαστεί που είναι ζωντανός και τα κατάφερε”.

Ο Anton, που παίρνει ξανά τη φαρμακευτική αγωγή του για σχιζοφρένεια, πέρασε τουλάχιστον από 10 χώρες. Από τον Καναδά πέρασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Σε όλες αυτές τις χώρες βρέθηκε χωρίς διαβατήριο και με λίγα ρούχα στην πλάτη του. Ο αδερφός του είπε ότι είχε μια παράξενη αποστολή. Να φτάσει στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Όταν τελικά τα κατάφερε τον έδιωξαν επειδή δεν είχε κανένα έγγραφο που να ταυτοποιεί ποιος είναι. Έτσι άρχισε το ταξίδι του στη Βραζιλία όπου και τον εντόπισαν.

Ενώ στο οδοιπορικό 10.000 μιλίων συνάντησε κάποιους κακούς ανθρώπους που του έκλεψαν ό,τι είχε μαζί του, δήλωσε πως ήταν αποδέκτης απίστευτης γενναιοδωρίας, ειδικά τον τελευταίο καιρό. “Ποτέ δεν ένιωσα μόνος. Σκεφτόμουν πολύ όλα αυτά τα χρόνια ενώ κοιμόμουν στον δρόμο. Είναι πολύ απλό το να ζεις, δεν χρειαζόμαστε πολλά πράγματα. Ξέρω ότι είμαι πολύ τυχερός που είμαι ζωντανός. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε θέση να επιστρέψω στην οικογένειά μου”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε