Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Λιακάδα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βρέθηκε νεκρός ο Άλι Ποντρίμια

Βρέθηκε νεκρός ο Άλι Ποντρίμια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.07.2012 | 19:36

Πρόκειται για τον γνωστότερο από τους κοσοβάρους ποιητές, που είχε εξαφανιστεί στη διάρκεια ενός λογοτεχνικού φεστιβάλ...

Ο κοσοβάρος ποιητής Άλι Ποντρίμια, που είχε εξαφανιστεί την Τρίτη, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα νεκρός από τη διεύθυνση του φεστιβάλ Voix de la Méditerranée, από το οποίο είχε προσκληθεί.

"Το φεστιβάλ μόλις ενημερώθηκε από τη χωροφυλακή πως το πτώμα βρέθηκε σήμερα το απόγευμα σε δασώδη περιοχή 4 χιλιόμετρα από τη Λοντέβ", αναφέρεται σε ανακοινωθέν που εξέδωσε το φεστιβάλ.

Οι αιτίες του θανάτου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Ο Άλι Ποντρίμια, 70 ετών, "είχε δώσει μία διάλεξη το απόγευμα της Τρίτης. Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ ενημερώθηκε για την εξαφάνισή του το ίδιο βράδυ. Αμέσως ξεκίνησε την αναζήτησή του και ενημέρωσε για την εξαφάνισή του τη χωροφυλακή", προστίθεται στο ανακοινωθέν.

Ο Άλι Ποντρίμια γεννήθηκε το 1942 στα σύνορα του Κοσόβου με την Αλβανία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γαλλικού εκδοτικού οίκου Cheyne, που εξέδωσε τα έργα του στη Γαλλία. Ο ποιητής,ο οποίος έγραφε στα αλβανικά, είναι ο συγγραφέας των έργων "L'ombre de la Terre" (Η σκιά της Γης - 1971) και "Sourires dans la cage" (Χαμόγελα μέσα στο κλουβί - 1994).

Η διεύθυνση του φεστιβάλ υπογραμμίζει πως "θεωρείτο ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους αλβανούς ποιητές".   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook