Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βρέθηκε πτώμα που πιστεύεται ότι ανήκει σε βουλευτή

REUTERS
Είχε εξαφανιστεί εδώ και δύο βδομάδες. Πιστεύεται ότι πίσω από την δολοφονία κρύβονται τα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού.

Μια σορός που πιστεύεται ότι ανήκει σε Μεξικανό βουλευτή που αγνοείτο επί σχεδόν δύο εβδομάδες βρέθηκε το Σάββατο, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας χθες.
 
Η σορός που εκτιμάται ότι ανήκει στον Μοϊσές Βιγιανουέβα, μέλος της βουλής, ενός από τα δύο σώματα του μεξικανικού Κογκρέσου, βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο πλάι ενός δρόμου στη νοτιοδυτική πολιτεία Γκερέρο, είπε εκπρόσωπος της εισαγγελίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.
 
Ο Βιγιανουέβα είχε εξαφανιστεί την 4η Σεπτεμβρίου.
 
«Ελέγχουν τα δακτυλικά αποτυπώματα για να το επιβεβαιώσουν αλλά όλες οι ενδείξεις, όπως τα ρούχα που φορούσε, κατατείνουν στο ότι είναι αυτός», είπε ο Ρομπέρτο Καμπς, εκπρόσωπος της εισαγγελίας στο Γκερέρο.
 
Ο συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν ανέθεσε στο στρατό να αντιμετωπίσει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που διακινούν ναρκωτικά αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Δεκέμβριο του 2006 και πολιτικοί έχουν γίνει σε ορισμένες περιπτώσεις στόχος των καρτέλ.
 
Τον Ιούνιο του 2010, ένας δημοφιλής υποψήφιος κυβερνήτης πολιτείας είχε δολοφονηθεί στην Ταμαουλίπας από φερόμενους ως εκτελεστές των συμμοριών.
 
Ήταν η πρώτη σημαντική πολιτική δολοφονία στο Μεξικό μετά το φόνο, το 1994, του Λουίς Ντονάλντο Κολόσιο, υποψηφίου του PRI για την προεδρία, στην Τιχουάνα.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε