Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βρέχει νεκρά πουλιά σε πόλη των ΗΠΑ

Βρέχει νεκρά πουλιά σε πόλη των ΗΠΑ

Απο την παραμονή της πρωτοχρονιάς οι δρόμοι της κωμόπολης Μπίμπ στο ‘Αρκανσο έχουν γεμίσει απο νεκρά πτηνά.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σχεδόν 2.000 νεκρά κοτσύφια έπεσαν κοντά σε αυτοκινητόδρομο της πόλης Μπιμπ σε διάστημα λίγων ωρών. Κάποιοι κάτοικοι υπέθεσαν αρχικά ότι τα πτηνά δηλητηριάστηκαν. «Ήταν τρομακτικό», δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό μία αυτόπτης μάρτυρας. «Δεν μπορούσες ούτε να οδηγήσεις χωρίς να πατήσεις εκατοντάδες από αυτά τα πουλιά».

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών περιβάλλοντος έσπευσαν στην περιοχή, που θύμιζε αποκαλυπτικό σκηνικό χολιγουντιανής υπερπαραγωγής. Τα μέλη των συνεργείων πέρασαν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ντυμένα με ειδικές προστατευτικές στολές συλλέγοντας τα νεκρά πτηνά από το δρόμο και από στέγες σπιτιών.

«Τους ρώτησα (τι ευθύνεται για το θάνατό τους), αλλά κανείς δεν έδειξε να γνωρίζει κάτι», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής. «Το συμβάν μας κατατρόμαξε.» Δείγματα θα σταλούν σε ομοσπονδιακά εργαστήρια προκειμένου να… λυθεί το μυστήριο της μακάβριας «βροχής» νεκρών πτηνών.

Σύμφωνα πάντως με τοπικούς αξιωματούχους, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εικάζεται πως τα πτηνά ενδέχεται να χτυπήθηκαν από κεραυνό, από χαλάζι ή ακόμη και από πυροτεχνήματα, με τα οποία οι κάτοικοι υποδέχθηκαν το νέο έτος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε