Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Απίστευτη εικόνα! Βρήκαν άθικτες τις σορούς τους μετά από 75 χρόνια!

Απίστευτη εικόνα! Βρήκαν άθικτες τις σορούς τους μετά από 75 χρόνια!

Σε άριστα διατηρημένη κατάσταση μέσα σε παγετώνα βρέθηκαν οι σοροί ζευγαριού που είχε εξαφανιστεί στις Άλπεις στις 15 Αυγούστου 1942.

Ο Marcelin Dumoulin και η σύζυγός του Francine, που είχαν εξαφανιστεί πριν από 75 χρόνια, βρέθηκαν ο ένας κοντά στην άλλο, ένα ήταν άθικτα και τα σακίδια, ένα μπουκάλι, ένα βιβλίο και ένα ρολόι που είχαν τότε μαζί τους. Η επιβεβαίωση έγινε με εξέταση DNA, βάζοντας οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα για τα 7 παιδιά τους.

Ο 40χρονος υποδηματοποιός και η 37χρονη δασκάλα είχαν φύγει από το χωριό τους στο Chandolin για να αρμέξουν τις αγελάδες τους σε ένα λιβάδι στο καντόνι Valai. Το ζευγάρι δεν επέστρεψε ποτέ και οι αξιωματούχοι του χιονοδρομικού κέντρου Glacier 3000 δήλωσαν ότι πιθανότατα έπεσαν σε κρησφύγετο.

Ελβετοί αξιωματικοί ανέφεραν την Τετάρτη πως τα οστά που ανακτήθηκαν από παγετώνα έχουν ταυτοποιηθεί και είναι του Marcelin Dumoulin και της συζύγου του Francine που εξαφανίστηκαν στις 15 Αυγούστου 1942. Ένα από τα παιδιά του ζευγαριού δήλωσε ότι οι αρχές την κάλεσαν για να την ενημερώσουν για την οριστική ταυτοποίηση νωρίς την Τετάρτη.

Συγγενείς ανέφεραν ότι έχουν πλέον την ευκαιρία να κλείσουν αυτό το κεφάλειο και να οργανώσουν την κηδεία που δεν τους έκαναν ποτέ. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, με την κόρη τους Monique Gautschy να σημειώνει ότι θα ήθελε να τους δει πριν την κηδεία για να τους αγκαλιάσει.

“Οι σοροί βρέθηκαν σε υψόμετρο 2.615 μέτρων και φορούσαν ρούχα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν τέλεια διατηρημένες και τα υπάρχοντά τους ήταν άθικτα”, τόνισε ο επικεφαλής του θερέτρου Bernard Tschannen.

“Περάσαμε όλη τη ζωή μας αναζητώντας τους, χωρίς να σταματήσουμε. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να τους δώσουμε την κηδεία που άξιζαν”, δήλωσε η κόρη τους Marceline Udry-Dumoulin που ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν εξαφανίστηκαν.

“Μπορώ να πω ότι μετά από 75 χρόνια αναμονής μου δίνει μια βαθιά αίσθηση ηρεμίας. Ήταν η πρώτη φορά που η μητέρα μου πήγε μαζί του σε μια τέτοια εκδρομή. Ήταν πάντα έγκυος και δεν μπορούσε να σκαρφαλώσει στις δύσκολες συνθήκες. Μετά την εξαφάνισή τους μας χώρισαν και μας έδωσαν σε οικογένειες. Ήμουν τυχερή που έμεινα με τη θεία μου. Όλοι μέναμε στην περιοχή αλλά γίναμε ξένοι. Στην κηδεία δεν θα φορέσω μαύρα. Νομίζω ότι το λευκό θα ήταν πιο κατάλληλο. Αντιπροσωπεύει την ελπίδα που δεν έχασα ποτέ”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε