Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Βρήκαν” τον Οσάμα Μπιν Λαντεν στο Πακιστάν

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τώρα οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα δεν κρύβονται σε κάποια σπηλιά, αλλ σε σπίτι και μάλιστα όχι στο ελεγχόμενο τμήμα από τους Ταλιμπαν στο Αφγανιοστάν, αλλά στο Πακιστάν.

Ο ηγέτης της αλ Κάιντα και ο δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης τελούν υπό την προστασία πρακτόρων των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών μετέδωσε το CNN επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διατηρεί την ανωνυμία της, ο ηγέτης των Αφγανών Ταλιμπάν, ο μουλάς Όμαρ, μετακινείται τους τελευταίους μήνες μεταξύ των πακιστανικών πόλεων Κουέτα και Καράτσι. Ο Μπιν Λάντεν ζει σε καλές συνθήκες στις περιοχές των φυλών στα σύνορα με το Αφγανιστάν «υπό την προστασία κατοίκων και κάποιων πρακτόρων των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών».

Ο Αιγύπτιος αλ Ζαουάχρι βρίσκεται στην ίδια περιοχή, όμως όχι στο ίδιο μέρος με τον Μπιν Λάντεν, προσθέτει ο αξιωματούχος που υπογραμμίζει ότι κανείς από τους ηγέτες της αλ Κάιντα δε ζει σε σπηλιά, υποδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι δύο αρχηγοί του δικτύου ζουν σε καλές συνθήκες.

Το Πακιστάν πάντως διέψευσε τις παραπάνω πληροφορίες. «Ιστορίες όπως αυτή εμφανίζονται συνεχώς. Η αντίδρασή μας από την αρχή ήταν ξεκάθαρη: δεν βρίσκεται εδώ”, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο υφυπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν Σαμσάμ Μποχάρι. «Λένε συνεχώς ότι ο Μπιν Λάντεν είναι εδώ, όμως δε μας λένε πού ακριβώς βρίσκεται. Δεν πιστεύουμε αυτές τις ιστορίες», πρόσθεσε, ενώ ζήτησε από το ΝΑΤΟ να μοιραστεί τις πληροφορίες που έχει, ώστε το Πακιστάν να μπορέσει να δράσει.

«Αν το ΝΑΤΟ και άλλοι έχουν πληροφορίες για τον Μπιν Λάντεν και τους υπαρχηγούς του, ή για άλλους τρομοκράτες θα πρέπει να τις μοιραστούν μαζί μας. Αν λάβουμε αξιόπιστες πληροφορίες θα δράσουμε σύμφωνα με τους πακιστανικούς νόμους», υπογράμμισε ο Μποχάρι.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, πιστεύουν ότι τα τελευταία χρόνια ότι ο Μπιν Λάντεν βρίσκεται στις ζώνες των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι βρίσκεται στο βόρειο Ουαζιριστάν, μία ορεινή περιοχή που θεωρείται προπύργιο των αφγανών και πακιστανών Ταλιμπάν και των συμμάχων τους της αλ Κάιντα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε