Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρήκαν βόμβα στην τουαλέτα αεροσκάφους της Air France – Φωτογραφίες – Βίντεο

Βρήκαν βόμβα στην τουαλέτα αεροσκάφους της Air France – Φωτογραφίες –  Βίντεο

Ένα αεροσκάφος της Air France προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στην Κένυα, αφού υπήρχαν υποψίες για βόμβα! Την είδηση μετέδωσε το Associated Press μέσω twitter, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες της συσκευής που βρέθηκε! Πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρχές.

Με ένα “τιτίβισμα”, ο λογαριασμός του Associated Press στο twitter, ενημέρωσε για μία αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France, αφού βρέθηκε μία ύποπτη συσκευή στην τουαλέτα! Η πτήση ξεκίνησε από το Μαυρίκιο με προορισμό το Παρίσι.

Η αναγκαστική προσγείωση έγινε τελεικά σε αεροδρόμιο της Κένυας, όπου μετά από ελέγχους, βρέθηκε η συσκεύη και εξετάστηκε από ειδικούς πυροτεχνουργούς. Σε τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, που επικαλείται τους υπεύθυνους του αεροδρομίου της Κένυας, επισημαίνεται ότι ο μηχανισμός που εντοπίστηκε εντός του Boeing 777 της Air France ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο εκτός του αεροδρομίου, σύμφωνα με τις αρχές. 

Οι αρχές στην Κένυα ανέκριναν πολλούς από τους επιβάτες.ενώ εστιάζουν την προσοχή τους σε δύο επιβάτες που θεωρούνται ύποπτοι.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της χώρας δήλωσε πως το Boeing 777 της Air France κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ του Παρισιού, όταν οι πιλότοι ζήτησαν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση. 

Ο ίδιος τόνισε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν 459 άνθρωποι και 14 μέλη πληρώματος, ενώ συμπλήρωσε πως μία συσκευή που βρέθηκε στην τουαλέτα του αεροσκάφους θεωρήθηκε ως ύποπτη για βόμβα. Τέλος, πρόσθεσε πως όλοι οι επιβάτες κατέβηκαν από το αεροσκάφος και η συσκευή απομακρύνθηκε.

Η επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση του αεροδρομίου της Κένυας: “Οι ειδικοί των μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ανακάλυψαν μια βόμβα εντός του αεροσκάφους της Air France στο Διεθνές Αεροδρόμιο Moi στη Μομπάσα”

 

 

 Φωτογραφίες της συσκευής που βρέθηκε

 

Ένας επιβάτης της πτήσης κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν το αεροσκάφος άρχισε αργά να κατεβαίνει. Οι πιλότοι ενημέρωσαν τους επιβάτες πως θα προχωρούσαν σε αναγκαστική προσγείωση λόγω τεχνικού προβλήματος.

Δείτε τις δηλώσεις του επιβάτη:

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε