Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βρήκε φριχτό θάνατο στα σαγόνια του καρχαρία

Βρήκε φριχτό θάνατο στα σαγόνια του καρχαρία

Κανείς δεν φανταζόταν οτι το παιχνίδι με τα κύματα για έναν 19χρονο σέρφερ στην Καλιφόρνια θα ήταν το τελευταίο του.

Ο 19χρονος, Λούκας Ράνσομ πήγε με την παρέα του στο Σερφ Μπιτς και την ώρα που έκανε τις φιγούρες του στην σανίδα του δέχθηκε θανατηφόρα επίθεση από καρχαρία.

Μάλιστα το πόδι του βρέθηκε μίλια μακριά από το σημείο.

Από το 1920 έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 100 επιθέσεις καρχαριών στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Τμήμα Ψαριών και Παιχνιδιού της Καλιφόρνια. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις είναι σχετικά σπάνιες, παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός κολυμβητών, δυτών και surfers έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Η τελευταία επίθεση καρχαρία στην παραλία Surf ήταν το 2008, όταν ένας καρχαρίας επιτέθηκε σε σανίδα σέρφερ, χωρίς όμως τελικά ο ίδιος να πάθει τίποτε.

Να σημειωθεί ότι οι καρχαρίες αποτελούν προστατευόμενο είδος στην Καλιφόρνια και δεν μπορούν να αλιεύονται. Πολλές επιθέσεις αποδίδονται στους μεγάλους λευκούς καρχαρίες. Οι καρχαρίες  ζουν στα παγωμένα νερά της Βόρειας Καλιφόρνιας και σπανιότερα στην κεντρική και νότια Καλιφόρνια, παρόλο που κάνουν εκεί τις επισκέψεις τους, για λόγους αναπαραγωγής.

Οι νέοι καρχαρίες τρώνε συνήθως ψάρια, ενώ οι ενήλικες τρώνε, επίσης, φώκιες και θαλάσσια λιοντάρια. Το Τμήμα Ψαριών και Παιχνιδιού δήλωσε ότι οι καρχαρίες μερικές φορές μπερδεύουν τους ανθρώπους με τις φώκιες και τα θαλάσσια λιοντάρια, ιδίως όταν οι κολυμβητές φορούν στολή σε μια σανίδα του σερφ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε