Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Βροντερό ΟΧΙ για σύγκληση διάσκεψης για το Κυπριακό

Βροντερό ΟΧΙ για σύγκληση διάσκεψης για το Κυπριακό

Απορρίπτει κατηγορηματικά την σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Λευκωσία,Στέφανος Στεφάνου.Ο εκπρόσωπος προέβη στη δήλωση αυτή, μιλώντας σε δημοσιογράφους, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Εγκεμέν Μπαγίς, ότι η Αγκυρα υποστηρίζει τετραμερή συνάντηση.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Τουρκία επιδιώκει να απεμπλακεί από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης του Κυπριακού, όπως αυτή προβλέπεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Έναντι της πάγιας θέσης της Τουρκίας για τετραμερή διάσκεψη, ο εκπρόσωπος υπέδειξε ότι είναι σημαντικό η ελληνο-κυπριακή πλευρά να έχει ξεκάθαρη θέση υπεράσπισης της διαδικασίας του διακοινοτικού διαλόγου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Εξ άλλου, είπε ότι η πρόταση του υποψηφίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για διευρυμένες συνομιλίες και η θέση του ,επίσης, υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα για διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση, ακυρώνουν πάγιες θέσεις της ελληνο-κυπριακής πλευράς. Πρόσθεσε ότι οδηγούν στην ακύρωση των περί Κύπρου ψηφισμάτων και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα διεθνώς, παρέχοντας την δυνατότητα στην Τουρκία να προωθήσει τις μεθοδεύσεις της.

“Η απάντηση στις μεθοδεύσεις της Αγκυρας και στους κύκλους διεθνώς, που ενδεχομένως να θέλουν να την εξυπηρετήσουν, είναι η επιμονή και η συνέπεια στα ψηφίσματα και στις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών,” είπε ο κ. Στεφάνου.Στο μεταξύ, οι Οικολόγοι αξίωσαν να δοθούν εξηγήσεις από τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε σχέση με τις δηλώσεις του Εγκεμέν Μπαγίς για σύγκληση τετραμερούς.
 
«Μια τέτοια προοπτική», αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα, «είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και πρέπει να τύχει απάντησης από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία».Οι Οικολόγοι επέκριναν επίσης τον πρόεδρο Χριστόφια, ότι με την χθεσινή συνέντευξή του στη “Χαραυγή”, δεν σεβάστηκε την απαίτηση του λαού για ηρεμία, ανακωχή και ειρήνη τις γιορτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πείτε στην Τουρκία ”φτάνει επιτέλους”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε