Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και πλημμύρες στην Αυστραλία

Βροχές και πλημμύρες στην Αυστραλία
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2010 | 10:41
Πρώτη δημοσίευση: 07.02.2010 | 10:41

Πέρα από τα σοβαρά προβλήματα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δήλωναν ευτυχισμένοι από τις βροχές που έτσι κι αλλιώς είναι σπάνιες.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Κουίνσλαντ προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπηξαν και τις δύο αυτές πολιτείες.

Οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλες, ιδιαίτερα στο Βόρειο Σίδνεϊ, που πλήγηκε περισσότερο και τα συνεργεία έχουν αρχίσει τον καθαρισμό των δρόμων και των φρεατίων των όμβριων υδάτων που είχαν κλείσει.

Παράλληλα, η αρμόδια υπηρεσία προειδοποίησε τους κατοίκους που ζουν στο κεντρικό και βόρειο Γουέιλ να είναι προετοιμασμένοι να μετακινηθούν, αν χρειαστεί, λόγω του ότι αναβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού και ενδέχεται ορισμένα τμήματα να πλημμυρίσουν.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο Νότιο Κουίνσλαντ, όπου έχασε τη ζωή του και ένας 14χρονος, ο οποίος στην προσπάθειά του να βγει από το αυτοκίνητο που είχε παρασύρει το ορμητικό νερό, πνίγηκε. Αρκετοί δρόμοι και στις δύο Πολιτείες έκλεισαν και η αστυνομία προειδοποίησε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να μην προσπαθούν να περάσουν ανάμεσα από πλημμυρισμένα τμήματα του δρόμου γιατί διατρέχουν τον κίνδυνο να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά. 

Οι βροχοπτώσεις, όμως, ήταν και ευεργετικές, όχι μόνο για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, αλλά και για την Πολιτεία γενικότερα. Σύμφωνα με την υπηρεσία υδροδότηση του Σίδνεϊ, το 2007 η στάθμη των ταμιευτήρων νερού της πόλης ήταν μόνο 18%, για να φτάσουν φέτος το 37% και τις τελευταίες εβδομάδες να ξεπεράσουν το 55%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο