Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Οι τζιχαντιστές περιγελούν την Ευρώπη! Νέο προπαγανδιστικό video φρίκης – Άφαντοι οι δυο από τους δράστες του μακελειού

Βρυξέλλες: Οι τζιχαντιστές περιγελούν την Ευρώπη! Νέο προπαγανδιστικό video φρίκης – Άφαντοι οι δυο από τους δράστες του μακελειού

– Video εννέα λεπτών από το ISIS, καλεί τους μαχητές τους να επιτεθούν στους «άπιστους σταυροφόρους»
– Αδιευκρίνιστο ακόμα, σχεδόν 72 ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, πόσοι ήταν οι δράστες που αιματοκύλησαν τη βελγική πρωτεύουσα
– Δεν είναι αληθινό το σκίτσο από κομπιούτερ του άνδρα που φέρεται να είναι ο συνεργός του καμικάζι στο Μετρό, Χαλίντ ελ Μπακράουι – Ο τελευταίος καταζητούνταν από την Interpol μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι!
– Νέες αποκαλύψεις για τα ταξίδια του Ιμπραΐμ ελ Μπακράουι, καμικάζι στο αεροδρόμιο, στην Τουρκία – Είχε απελαθεί δυο φορές, τον Ιούνιο και τον Αύγουστο
– Μετά το φιάσκο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης του Βελγίου – Δεν έγιναν δεκτές
– Τη Δευτέρα ήθελαν να χτυπήσουν σε πυρηνικούς σταθμούς οι τρομοκράτες
– Η σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ τους “ανάγκασε” να αλλάξουν στόχους και μέρα του χτυπήματος

Το video διάρκειας εννέα λεπτών ξεκινά με τη λέξη Βρυξέλλες και την Ευρώπη να φλέγεται, ενώ χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από ρεπορτάζ διεθνών δικτύων για την τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα του Βελγίου με τους τουλάχιστον 31 νεκρούς και τους περισσότερους από 270 τραυματίες.

Χρησιμοποιούν επίσης δήλωση του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραπ που πριν από μερικές μέρες δήλωσε πως «οι Βρυξέλλες ήταν μια από τις σπουδαιότερες πόλεις του κόσμου πριν από 20 χρόνια και ασφαλείας, τώρα είναι ένα θέατρο τρόμου». Και η δήλωσή του ακούγεται ενώ μια φωτογραφία του καίγεται.

«Αδέρφια ξεσηκωθείτε, διεκδικήστε τη νίκη. Πάμε για Τζιχάντ» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι τζιχαντιστές, συνοδεύοντάς το με εικόνες φρίκης: πυροβολισμούς, εκρήξεις, εκτελέσεις, μάχες, μια εικόνα Αποκάλυψης. Και καλεί τους απανταχού “οπαδούς” του Ισλαμικού Κράτους να ξεσηκωθούν γιατί είναι η στιγμή της μάχης «αν είστε πιστοί, είτε θα νικήσετε είτε θα δείξετε πίστη. Φοβάστε το θάνατο; Δεν υπάρχει διαφυγή! Δείξτε αξιοπρέπεια» είναι το μήνυμά τους και ο μόνος τρόπος, όπως λένε, για την είσοδο στον παράδεισο!

Δείχνουν παιδιά, τραυματισμένα, να κλαίνε και μιλούν για «αδέρφια που πονάνε, ουρλιάζουν και πεθαίνουν» και κάνουν αναφορά στους «σταυροφόρους» όπως το Βέλγιο που συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράκ μέρα και νύχτα. Στη συνέχεια, υπάρχουν εικόνες από την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες και ο άνδρας που μιλά απειλεί πως οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρις εσχάτων!

Στη συνέχεια του video εμφανίζεται ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, οι τρομοκράτες που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ενώ όταν δείχνουν εικόνα από την πορεία μνήμης στη Γαλλία μετά το Charlie Hebdo, έχουν κρύψει το πρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ κι άλλων γυναικών!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ VIDEO 

 

Οι έρευνες στο… σκοτάδι

Θα περίμενε κανείς πως σχεδόν 72 ώρες μετά το πρωινό που αιματοκύλησε τις Βρυξέλλες και βύθισε το Βέλγιο και όλη την Ευρώπη στο πένθος και τον τρόμο, οι βελγικές αρχές θα είχαν μια σαφή εικόνα του τι έγινε. Αλλά φαίνεται πως δεν έχουν. Πληροφορίες διαρρέονται και στη συνέχεια διαψεύδονται, πέπλο μυστήριο καλύπτει τα πρόσωπα και τις κινήσεις και κάθε ώρα που περνά, τα δεδομένα αλλάζουν.

Την Πέμπτη, δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde αποκάλυψε πως στο Μετρό έχει εντοπιστεί και δεύτερος ύποπτος, ένας άνδρας που μεταφέρει σακίδιο, μαζί με τον επιβεβαιωμένο καμικάζι αυτοκτονίας Χαλίντ ελ Μπακράουι, το ένα από τα δυο αδέρφια που έχουν αναγνωριστεί και ταυτοποιηθεί για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες με τους τουλάχιστον 31 νεκρούς και τους περισσότερους από 270 τραυματίες.

Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι και ο άγνωστος άνδρας έχουν εντοπιστεί σε video από κάμερα ασφαλείας λίγο πριν από την έκρηξη στο σταθμό του Μετρό, σε βαγόνι συρμού που βρισκόταν ανάμεσα στους σταθμούς Μάλμπεκ και Αρτ ντε Λουά. Ο άνδρας μαζί με τον καμικάζι αυτοκτονίας του μετρό είναι ο ένας ύποπτος που καταζητείται. Υπάρχει και δεύτερος…

Επικαλούμενο δε αστυνομικές πηγές, το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι ο δεύτερος ύποπτος που εμφανίζεται σε video από κάμερα ασφαλείας στο Μετρό, μιλάει με τον Χαλίντ ελ Μπακράουι αλλά δεν μπήκε στο βαγόνι όπου ανατινάχθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός! Αν αυτό ισχύει, τότε δεν αποκλείεται ο άνδρας αυτός να είναι ζωντανός και να διαφεύγει.

Λίγη ώρα μετά, δημοσιεύτηκε σε γαλλικά και βελγικά ΜΜΕ ένα σκίτσο που φτιάχτηκε σε υπολογιστή με βάση τις πληροφορίες για τον δεύτερο δράστη της επίθεσης. Μερικές ώρες μετά, η εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε πως το σκίτσο ΔΕΝ είναι αληθινό και ζήτησε από τα ΜΜΕ να μεταδίδουν μόνο επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Αυτό είναι το σκίτσο του δεύτερου τρομοκράτη στο Μετρό σύμφωνα με τη Monde

Όλα αυτά ενώ ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου έκανε γνωστό ότι έχουν γίνει πολλές έρευνες από τη στιγμή των επιθέσεων. Δυο επιδρομές έγιναν την Τετάρτη σε διευθύνσεις που ο Ιμπαΐμ ελ Μπακράουι (καμικάζι του αεροδρομίου) και ο αδερφός του Χαλίντ (καμικάζι στο Μετρό) έμεναν αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Μια γυναίκα που ανακρίθηκε αφέθηκε ελεύθερη.

Πόσοι και ποιοί είναι τελικά οι δράστες;

Η πρώτη απάντηση είναι “κανείς δεν ξέρει”! Είναι έξι σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε ως τώρα ή περισσότεροι; Δυο πιθανοί συνεργοί των τρομοκρατών, των οποίων η ταυτότητα παραμένει άγνωστη ακόμα, αναζητούνται από τις αρχές στις Βρυξέλλες, όπως γράφει η Monde.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής:

– Επιβεβαιωμένα, δράστες του μακελειού είναι τα αδέρφια Ιμπραΐμ και Χαμίντ ελ Μπακράουι. Ο Ιμπραΐμ είναι ο ένας από τους καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο και ο Χαλίντ εκείνος που ανατινάχθηκε στο μετρό. Ο καμικάζι του Μετρό καταζητούνταν βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου επειδή είχε νοικιάσει με πλαστό όνομα σπίτι στο Σαρλερουά η οποία χρησιμοποιήθηκε από ορισμένους από τους δράστες του Παρισιού, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Βελγίου. Εις βάρος του εκκρεμούσαν ένα διεθνές και ένα ευρωπαϊκό ένταλμα από τις 11 Δεκεμβρίου

– Video από κάμερα ασφαλείας στο Μετρό έχει εντοπίσει και δεύτερο ύποπτο, έναν άνδρα που εμφανίζεται να μεταφέρει σακίδιο και κινείται δίπλα στον Μπαρκάουι

Φωτογραφία Reuters

– Στη φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο, μαζί με τον Ιμπραΐμ ελ Μπακράουι (στο μέσο της φωτογραφίας) υπάρχουν και άλλοι δυο άνδρες: ένας μαυροφορεμένος δίπλα του και ένας με λευκό παλτό, καπέλο και γυαλιά

– Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τα βελγικά και γαλλικά ΜΜΕ, άγνωστη παραμένει η ταυτότητα του άνδρα με το καπέλο και τα γυαλιά. Πρόκειται για τον άνδρα που μέχρι πριν από λίγες ώρες υποτίθεται πως ήταν ο Ναζρίμ Λαχράουι. Αλλά ακόμη κι αυτό, ανατρέπεται! Δεν είναι γνωστή η ταυτότητά του και θεωρείται πως διαφεύγει. Είναι ο άνδρας που είχε στο καροτσάκι αεροδρομίου τον σάκο με τη μεγαλύτερη ποσότητα εκρηκτικών!

– Όσο για την ταυτότητά του; Δεν είναι σαφές αν είναι ο Μοχάμεντ Αμπρινί, παιδικός φίλος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ένας από τους δυο που τον βοήθησαν να διαφύγει από το Παρίσι τον Νοέμβριο ή κάποιος άλλος

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί - Φωτογραφία EPA

– Και ο τρίτος της φωτογραφίας, ο δεύτερος άνδρας με τα μαύρα ρούχα; Σύμφωνα με τη Monde αυτός είναι ο Ναζρίμ Λαχράουι. Κι αν είναι αυτός, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν το βράδυ της Τετάρτης βελγικά ΜΜΕ αλλά και γαλλικά, είναι ο δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας του αεροδρομίου. Που σημαίνει (μάλλον) ότι είναι νεκρός.

Ο Ναζρίμ Λαχράουι - Φωτογραφία EPA

– Υπάρχει και ένας άνδρας – σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έχουν μεταδώσει βελγικά με διεθνή ΜΜΕ- που συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης σε πιτσαρία στο Άντερλεχτ και αρχικά όλοι νόμιζαν πως είναι ο Λαχράουι

“Απολογισμός”: Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, οι δράστες της επίθεσης στις Βρυξέλλες είναι τουλάχιστον έξι!

– Τα αδέρφια Μπακράουι

– Ο Λαχράουι

– Ο Αμπρινί

– Ο δεύτερος άνδρας στο μετρό

– Ο άνδρας που συνελήφθη στην πιτσαρία στο Άντερλεχτ!

Όλα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, επιβεβαιώνουν πως η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και εκείνη, τέσσερις μήνες μετά, στις Βρυξέλλες έγιναν από το ίδιο δίκτυο τρομοκρατών. Και οι Μπακράουι καταζητούνταν για την εμπλοκή τους, στο οργανωτικό κομμάτι, του μακελειού στο Παρίσι κι άλλοι από τους άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στο τρομοκρατικό χτύπημα της Τρίτης 22 Μαρτίου.

Όπως γράφει η Monde, τρεις από τους καμικάζι των Βρυξελλών, όλοι Βέλγοι υπήκοοι, αναζητούνταν και για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Και φαίνεται πως η εξουδετέρωση του τρομοκρατικού πυρήνα που αιματοκύλησε Παρίσι και Βρυξέλλες απέχει από το να εξουδετερωθεί.

Έτσι έγινε η επίθεση στο αεροδρόμιο

Με ένα animation video, το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο επιχείρησε να αναπαραστήσει πως έγιναν οι επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Ξεκινά από τη στιγμή που το ταξί αφήνει τους τρεις δράστες στην είσοδο του αεροδρομίου. Με τις βαλίτσες που ήταν γεμάτες εκρηκτικά, όλοι μπαίνουν στην αίθουσα αναχωρήσεων του Ζάβεντεμ.

Ο ένας από τους μαυροφορεμένους άνδρες κινείται προς τα αριστερά, ο δεύτερος προς τα δεξιά και ο άνδρας με το παλτό και τα γυαλιά προς τη μέση της αίθουσας. Στις 07:58:28 ο ένας από τους μαυροφορεμένους άνδρες πυροδοτεί τα εκρηκτικά. Εννέα δευτερόλεπτα μετά, ακολουθεί η δεύτερη έκρηξη. Η τρίτη δεν γίνεται ποτέ, ο άνδρας με το καπέλο, τα γυαλιά και το λευκό παλτό, αφήνει την τσάντα με τα περισσότερα εκρηκτικά και φεύγει.


Bruxelles: reconstitution en 3D de l’attentat… από BFMTV

Όλα αυτά ενώ υπάρχει η αποκάλυψη πως οι τρομοκράτες των Βρυξελλών ήθελαν να επιτεθούν σε πυρηνικά εργοστάσια του Βελγίου και μάλιστα οι αδερφοί ελ Μπακράουι είχαν τοποθετήσει κρυφή κάμερα έξω από το σπίτι του διευθυντή του πυρηνικού προγράμματος της χώρας, καταγράφοντας λεπτομερώς τις κινήσεις τους. (Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ).

Πήγαινε – έλα στην Τουρκία

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν στο φως για τη δράση του ενός από τους καμικάζι του αεροδρομίου, του Ιμπραΐμ ελ Μπακράουι. Μετά τη δήλωση σοκ του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως τον περασμένο Ιούνιο οι Τουρκικές αρχές τον είχαν συλλάβει και τον απέλασαν στην Ολλανδία, ενημερώνοντας και τις βελγικές αρχές πως πρόκειται για τρομοκράτη, το Reuters κάνει μια ακόμη αποκάλυψη.

Επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο, το πρακτορείο μετέδωσε ότι ο 30χρονος Βέλγος τζιχαντιστής είχε επιστρέψει λίγες μέρες μετά την απέλασή του στην Τουρκία και απελάθηκε για δεύτερη φορά τον Αύγουστο! Έγκλημα δεν διαπράχθηκε όσο βρισκόταν στην Τουρκία γι’ αυτό και η απέλασή του χαρακτηρίζεται «διοικητική».

Οι αποκαλύψεις αυτές έφεραν σε ακόμη πιο δυσχερή θέση την κυβέρνηση του Βελγίου. Οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης του Βελγίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες απορρίφθηκαν αμέσως από τον πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ. “Επιβεβαιώνω ότι υπέβαλα την παραίτησή μου”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Le Soir. “Ο κύριος Γκέενς (ο υπουργός Δικαιοσύνης) επίσης. Οι παραιτήσεις δεν έγιναν δεκτές”, πρόσθεσε. “Υπήρξαν λάθη στη Δικαιοσύνη και με τον (Βέλγο) αξιωματικό σύνδεσμο στην Τουρκία”, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σημειώνεται δε ότι όταν ταξίδεψε την πρώτη φορά στην Τουρκία, ο Μπακράουι ήταν ελεύθερος με αναστολή, αφού είχε εκτίσει μόλις το μισό μιας ποινής κάθειρξης 9 ετών για ένοπλη ληστεία. “Μπορεί να τεθεί το ερώτημα πώς συνέβη να αποφυλακιστεί κάποιος τόσο νωρίς καθώς και το πώς χάθηκε η ευκαιρία να τον συλλάβουμε όταν ήταν στην Τουρκία. Καταλαβαίνω της ερωτήσεις”, δήλωσε ο Γιαμπόν στο τηλεοπτικό δίκτυο VTM. “Στις συνθήκες αυτές, ήταν σωστό να αναλάβω την πολιτική ευθύνη”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε